Mesternégyesek a debreceni labdarúgócsapatnál

Sport

Nem gyakori dolog a futballban, hogy valaki egy mérkőzésen 4 gólt is szerezzen, a DVSC történelme során viszont már 4-szer is előfordult ez.

Reméljük e hétvégén is sok gól születik, a menetrendet, eredményeket a GGBET oldalán találod meg. Először erre a 4 gólos bravúrra Szilágyi Gyula volt képes a csapatnál még a 40-es években, a debreceni születésű középcsatár még a Kispest kapuját tudta 4-szer is bevenni az 1943-1944-es idényben. Ez a 4 gól egy 4-2-es győzelemre volt elég a csapatának, Szilágyi egyébként életében 919 mérkőzésen lépett pályára, és 1114 gólt szerzett, mérkőzésenkénti gólátlaga 1,21 volt. A DVSC után a Vasasban csinált nagy karriert magának, ahol több mint 350-szer lépett pályára a 12-szeres magyar válogatott támadó. 1955-ben az év labdarúgójának választották és megnyerte a Magyar Kupát, két évvel később már a bajnokságban is összejött az arany és gólkirály is lett, ráadásul a következő BEK idényben az elődöntőig ment a Vasas.

A lista következő résztvevőjéhez több mint 50 évet kell ugranunk az időben, az 1997-1998-as szezonban Nicolae Ilie vágott 4-et a Békéscsabának egy 8-0-ra megnyert bajnoki találkozón. Már a 12. percben kiállítottak egy játékos a vendégektől, a félidő pedig már 3-0 volt, ekkor 2 gólnál tartott a román támadó, majd a másodikban is vállalt még 2-őt. Ilea összesen 65 gólt szerzett a DVSC színeibe, ezzel a csapat történelmének a harmadik legtöbb gólt szerző játékos.

A következő mesternégyest szerző játékos Marius Şumudică volt, akinek szintén a Békéscsaba esett áldozatául. A román csatár 2002-ben a Rapid Bukarest csapatából érkezett egy szezonra Debrecenbe és nagyon jó szezont produkált, összesen 16 gólt szerzett, amivel 3. lett a góllövőlistán és a csapat is a harmadik helyre futott be az év végén.

Az utolsó 4 gólt szerző játékos szintén egy légiós volt, méghozzá a kameruni Dorge Rostand Kouemaha, aki szintén csak egy idényt töltött a csapatnál, de abban nagyon jó teljesítményt tett le az asztalra. Kouemaha ezüstérmet szerzett és megnyerte a Magyar Kupát a DVSC-vel a 2007-2008-as idényben, majd a Duisburg csapott le rá. A kameruni csatár a Sopron kapuját tudta 4-szer is bevenni egy 4-2-re megnyert bajnokin. (x)