Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-2

DVSC-Kecskemét 1-2. Távolodni látszik az ezüstérem

Sport

Hazai pályán, előnyből veszített 2-1-re a tabella második helyén álló Kecskeméttel szemben a Loki a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Egy győzelem esetén a DVSC két pontra megközelítette volna a KTE-t, így viszont kisebb csoda kellene a bajnoki ezüstéremhez. A Loki vezető gólját Loncar szerezte, majd Desland öngóljával egyenlített a Kecskemét. A vendégek győztes gólját (egy gyönyörű bombagólt) a DVSC-ből nemrég Kecskemétre igazolt Horváth Krisztofer szerezte.

A tabella:

OTP Bank Liga, 24. forduló.

DVSC-Kecskemét 1-2 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5114 néző. Vezette: Rúsz M.

DVSC: Milosevic – Szécsi (Varga J., 86.), Dreskovic, Deslandes, Ferenczi – Loncar, Manrique – Varga K (Bódi, 67.)., Dzsudzsák (Bárány, 86.), Kyziridis (Sós, 67.) – Dorian Babunski (Mance, 47.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kecskemét: Varga Á. – Belényesi, Vágó, Szalai – Nagy K., Szuhodovszki (Horváth K., 66.), Hadaró (Szabó A., 87.), Meskhi, Banó-Szabó (Katona B., 66.) – Nikitscher, Májer (Katona M., 83.). Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Loncar (61.), illetve Deslandes (öngól, 66.), Horváth K. (80.).

Sárga lap: Kyziridis (53.), Loncar (55.), illetve Banó-Szabó (5.), Hadaró (60.), Szuhodovszki (63.).

Letámadással kezdett a Kecskemét, amelyből betegség miatt hiányoztak alapemberek. Néhány perc elteltével kijött a szorításból a Debrecen, és kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét csapat eljutott ellenfele kapujáig, nagy helyzetek azonban nem alakultak ki. Az első félidő második felében a hazai csapat támadott többet, de a vendégek védelme ezúttal is stabil volt. Mindkét oldalon távoli lövések jelentettek némi gólszerzési esélyt.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a debreceniek cserére kényszerültek Dorian Babunski sérülése miatt. Tíz perc elteltével előbb Loncar kapufája jelentett komoly veszélyt a vendég, majd Szalai fejese a hazai kapunál. Nem sokkal később Loncar megszerezte a vezetést a Debrecennek, miután két kecskeméti védő sem tudott felszabadítani egy bal oldali beadás után. Azonnal kettős csere következett a kecskemétieknél, majd még abban a percben egyenlítettek is öngóllal: Deslandes-ról pattant a labda a debreceni kapuba. Továbbra is élénk maradt az iram, és a hajrá kezdetén a csereként beállt Horváth Krisztofer tekert a 16-osról a hazaiak kapujának bal oldalába.

A vendégcsapat ezúttal is szervezetten és eredményesen játszott, így értékes három pontot szerzett.