Két év szünet után a Puskás Arénában tartják meg újra a Héraklész Díjátadó Gálát

Sport

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kétévnyi kényszerszünet után a Puskás Arénában köszöntik majd pénteken az elmúlt év legjobb utánpótlás-sportolóit és edzőiket a Héraklész Díjátadó Gálán.

Az eseményt szervező sportért felelős államtitkárság közleménye szerint az impozáns helyszínen megújult díjjal és logóval, valamint élő közvetítéssel és olimpiai bajnok díjátadókkal ünneplik a Héraklész-program 20. születésnapját, melyre az elmúlt két esztendőben nem volt lehetőség.

A pénteken 17 órakor kezdődő gálán a 2022-ben kiemelkedő eredményt elért utánpótláskorú sportolókat és edzőiket látják vendégül, az eseményt élőben lehet majd követni a sportért felelős államtitkárság YouTube-csatornáján.

A díjazottak hét kategóriában vehetnek át elismerést, az olimpiai bajnokok közül Hadvina-Bodonyi Dóra, Risztov Éva, Darnyi Tamás és Märcz Tamás is elfogadta a felkérést, s szintén díjátadó lesz az olimpiai bronzérmes férfi vízilabda-válogatott játékosa, Manhercz Krisztián.

Ugyancsak díjat ad majd át a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának tagja, a világbajnok bronzérmes gátfutó Baji Balázs, valamint Madarász Viktória Európa-bajnoki bronzérmes gyalogló.

(MTI)