Bocskai Emlékverseny: a szerdai eredmények

Sport

A tavalyi férfi Európa-bajnokság mindkét magyar dobogósa, Veres Roland és Kovács Richárd is magabiztos győzelmet aratott szerdán a 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen, ezzel mindketten bejutottak súlycsoportjuk negyeddöntőjébe.

Az 57 kilogrammban szereplő Veres német riválissal csapott össze, és taktikus kontraboksszal meggyőző sikert aratott. A 63,5 kilogrammos Kovács hasonló harcmodort választott litván riválisával szemben, Vereshez hasonlóan uralta a ringet, és egyhangú pontozással győzött.

Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban a második versenynapon két kellemes magyar meglepetés is született. A nők 52 kilogrammos kategóriájában a többszörös amatőr, januártól már profi kick-box világbajnoki címmel büszkélkedő Busa Gabriella újoncként legyőzte a finnek Európa-bajnoki bronzérmesét, Emma Jokiahót, ezzel elődöntős lett, míg a férfiak 51 kilós súlycsoportjában címvédő, egyben magyar bajnok Bernáth Attila az ukránok 2015-ös világbajnoki bronzérmesét, Dmitro Zamotajevet múlta felül, így ő is nyolc közé jutott.

Közel volt a bravúrhoz a 66 kilós Hámori Luca is, aki óriási csatát vívott az Európa-bajnoki ezüstérmes lengyel Aneta Rygielskával, de nem sikerült győznie.

A program a nők elődöntőivel és a férfiak negyeddöntőivel folytatódik csütörtökön 13 órától.