Tóth Kinga röplabdázó halálos baleset

Gyászol a debreceni sportélet: Tóth Kinga röplabdázó hunyt el az ebesi balesetben

Sport

Mint arról beszámoltunk, halálos baleset történt December 7-én, szerdán Ebes közelében. A helyszíni jelentések szerint az Ebes és Hajdúszovát közötti úton árokba hajtott és egy fának csapódott autójával egy fiatal nő, aki a helyszínen meghalt.

Az eset után nem sokkal az is kiderült, hogy a tragédia áldozata Tóth Kinga, az NB I-es DSZC-Eötvös DSE terem- és strandröplabda-játékosa, valamint utánpótlásedzője. A nyitásfogadó szélsőütő poszton szereplő röplabdázó december 22-én ünnepelte volna 25. születésnapját.

Kinga 18 évesen lett az Eötvös DSE játékosa, egy évvel később, 2017 nyarán igazolta le a Nyíregyháza. Onnan 2019 januárjában került vissza Debrecenbe, s tagja volt az első osztályba való feljutást kiharcoló csapatnak is, s azóta is oszlopos tagja volt az NB I-ben szereplő gárdának. Az idei bajnokságban is pályára lépett mind a hat fordulóban, s a klub két Magyar Kupa-mérkőzésén is.

2020 óta rendszeres résztvevője a strandröplabda-versenyeknek is, több érmet is szerzett B-kategóriás tornákon és állandó párjával, Béni Kittivel indult az idei ob-fordulókon is. Közben edzői licenszt is szerzett, s az Eötvös DSE utánpótlásában tevékenykedett, s a nyáron tanári diplomát szerzett – írja megemlékezésében a hunvalley.info.