Kétgólos előnyből vesztettek a DEAC jégkorongozói

Sport

A DEAC kétgólos előnyből 4-2-re elvesztette a vasárnapi bajnoki mérkőzést Székesfehérváron – írja a deac.hu.
A FEHA19 otthonába látogatott a jégkorong Erste Liga alapszakaszában a DEAC vasárnap délután.
Először 14:04-nél szerezte meg a vezetést a DEAC, a Ságitól kapott korongot Révész vágta a kapuba. Még ugyanebben a percben Salamont bottal akasztásért kiállították. Hamarosan megduplázta előnyét a Debrecen! Dalecky passzát Novotny lőtte rá, és a pakk átvánszorgott a Márkus kapus alatt. A gól után Csollák fogásért ismét két percet kapott.

A második részben 29:01-et mutatott az óra, amikor szépített a hazai gárda, Cizas passzát Mingazov váltotta gólra. Ezt követően Márkus védett nagyot. 33:53-nál kiállították a DEAC-os Kozmát, és az emberelőnyt Farkas 35:10-nél gólra váltotta (2-2). Nagyon rákapcsolt a FEHA19 a második harmad második felében, meg is lett az eredménye. Az utolsó két percben Sosunov és Sági is “megsorozta” a fehérvári kaput, ám nem találtak be, majd Mihalik löketét védte Márkus. Kógert a legvégén kiállították, ám ez nem változtatott azon, hogy döntetlennel fordultak az utolsó játékrészre a felek.

41:43-nál Mayer is kiállt, így rövid időre kettős emberelőnyben játszott a DEAC. Nagy kavarodás alakult ki Márkus kapuja előtt, ám nem sikerült visszaszereznie a debrecenieknek a vezetést. 12 perc volt hátra, amikor Dalecky bombáját hatástalanította a FEHA19 kapusa. 51:53-nál fordított a házigazda. Egy lövés után a kapuvas még segítségére volt Gönczinek, ám a kipattanóra Keceli-Mészáros érkezett és gólt ütött. Támadásban maradt a FEHA19, 53:38-nál Dalecky ült ki két percre bottal akasztásért. Az előnyt gólra váltotta a Fehérvár, Rétfalvi beütötte a negyediket.

Később sem sikerült szépíteni 4-2-re kikapott a DEAC.

ERste Liga alapszakasz
FEHA19-DEAC 4-2 (0-2, 2-0, 2-0)
Gól: Mingazov, Farkas, Keceli-Mészáros, Rétfalvi, illetve Révész, Novotny

Fotó: FEHA19