22 új focibíróval gazdagodott Hajdú-Bihar megye

Sport

Lezárult az őszi labdarúgó játékvezetői tanfolyam  Debrecenben, amelyen 22-en tettek sikeres alapfokú játékvezetői vizsgát. 

Rendkívül jó eredményekkel zárult a vizsga 

A szeptemberben indult játékvezetői tanfolyam rövid határidőkkel, gyors lebonyolítással zajlott,  ennek ellenére a résztvevők rendkívül jól felkészültek a Labdarúgás játékszabályaiból. A fizikai tesztet  követően 22 ember jelentkezett az október 25-i záróvizsgára. Az írásbelin a minimum 75%-os  szinthatárt mindenki probléma nélkül teljesítette, két 100%-os eredmény mellett sok 90% feletti teszt  is született, ami egészen magas átlagnak számít ennyi hallgató esetén. A vizsgán szóbeli tételekből is  számot kellett adni, amelyen a vizsgáztatók számos kiváló feleletet halottak és mindenki sikeresen  vette az utolsó lépcsőfokot. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságát Kurmai Zoltán úr képviselte, ő köszönthette  elsőnek immár játékvezető kollégaként a 22 fiatalembert, akik megszerezték az alapfokú játékvezetői  minősítést. 

Novemberben már a játéktéren bizonyíthatnak 

A levizsgázott új játékvezetők zárásként átvehették új Adidas mez garnitúrájukat és izgatottan  várhatják november első hétvégéjét, amikor már lehetőséget kapnak arra, hogy játékvezetőként, vagy  játékvezetői asszisztensként próbálják ki magukat. 

Fontos, hogy a játékvezetést nem lehet könyvekből megtanulni, a most vizsgázott új kollégáink a  mérkőzéseken szerzett folyamatos tapasztalatokkal lesznek „igazi játékvezetők”. Ezért kérjük a  sportszakemberek és a mérkőzésekre kilátogató nézők türelmét is, ha új játékvezető kollégákkal  találkoznak és esetleg hibákkal találkoznak.  

Az MLSZ Játékvezető Bizottsága a vizsgát követően megkezdi az új játékvezetők további képzését,  hogy hosszú, sikeres pályafutásra legyen lehetőségük. Emellett megkezdődött a következő  játékvezetői tanfolyam szervezése is, amely 2023. legelején indul és már lehet rá jelentkezni a jatekvezetoleszek.hu weboldalon.

– MLSZ Hajdú-Bihar megyei Játékvezetői Bizottság –