Egy félidőt elhülyéskedett a Loki, de így is győzelemmel mutatkozott be az új vezetőedző

Sport

A Honvéd elleni hazai találkozón debütált a DVSC kispadján Srdjan Blagojevic, a csapat újonnan igazolt szerb trénere.

Az első félidő álomszerűen alakult, a Loki 3-0-ás vezetéssel zárta az első félidőt, majd a második játékrészben rövid idő alatt hármat kapott. Szerencsére az egyenlítés már nem jött össze, így a debreceniek sikeresen begyűjtötték a három pontot a furcsa találkozón.

A mérkőzés végén elszabadultak az indulatok, a honvédos Gomis visszakézből fejbevágta az őt szerelő Sóst, piros lapot és némi dulakodást eredményezett a csúnya szabálytalanság.

OTP Bank Liga, 9. forduló.

DVSC-Honvéd 4-3 (3-0).

Nagyerdei Stadion, 4512 néző. Vezette: Erdős J.

DVSC: Gróf – Bévárdi (Baranyai, 83.), Lagator, Deslandes, Ferenczi – Varga J., Baráth P. (Dreskovic, 83.) – Szécsi, Dzsudzsák (Neofytidis, 77.), Bódi (Sós, 60.) – Dorian Babunski (Olawale, 60.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Honvéd: Szappanos – Doka (Jonsson, 60.), Prenga, Cirkovic (Lovric, ,60.) Tamás K. – Mitrovic (Plakuschenko, 70.), Bocskay (Domingues, 46.) – Gomis, Zsótér, Samperio – Kocsis (Ennin, 46.). Vezetőedző: Thomas Courts.

Gól: Dorian Babunski (15.), Baráth P. (26.), Bódi (33.), Lagator (48.), illetve Domingues (53.), Samperio (70.), Jonsson (72.).

Sárga lap: Neofytidis (79.), Baranyai (86.), Gróf (89.).

Kiállítva: Gomis (92.).

A Debrecen lépett fel támadólag az első percekben, a hazaiak kifejezetten lendületesen futballoztak, melynek eredményeként negyedóra elteltével vezetést is szereztek. Előnyben sem vett vissza a tempóból a Loki, amely rendre a vendégvédelem mögé tudta játszani a labdát, egy ilyen akció révén Baráth is eredményes volt, majd nem sokkal később Bódi hajszálpontos lövésével eldőlni látszott a találkozó. A kispestiek támadásban semmit nem mutattak az első félidőben, első próbálkozásukra 45 percet kellett várni.

A második játékrész azonnal hazai találattal indult, de ez könnyelművé tette a hajdúsági együttest. A Honvéd bár agresszívabb játékra váltott, ám továbbra is elképzelés nélkül futballozott, mégis szépített a csereként beállt Domingues fejesével. A mérkőzést az változtatta meg alapjaiban, hogy Samperio büntetőjével és Jónsson szép lövésével három perc alatt egy gólra felzárkózott a fővárosi gárda, amely ettől kezdve egyértelműen irányított. A kispestiek rohamoztak az utolsó negyedórában az egyenlítésért, volt is lehetőségük, de vagy célt tévesztettek, vagy Gróf védett bravúrosan, így ha nehezen is, de végül otthon tartotta a három pontot a DVSC.