Dzsudzsák érzelmes búcsúja Szalai Ádámtól: “Soha senkivel nem tudtam annyiszor összeveszni, mint veled”

Sport

Szomorú bejelentést tett szerdán Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott egyelőre pótolhatatlannak tűnő csatára: az olaszok elleni mérkőzés lesz az utolsó meccse nemzeti színekben.

Szalai bejelentésére természetesen reagált Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál korábbi kapitány, aki rábírta, hogy újra öltse magára a piros-fehér-zöld mezt, no és persze Orbán Viktor sem bírta ki, hogy Facebook-oldalára ki ne tegyen egy hatalmas, Szalaival közös fotót.

A csapatkapitány döntéséről Dzsudzsák Balázs, a válogatott hamarosan egyedüli pályáralépési rekordere is megemlékezett:

„Tíz év közös út után, eljött a Mi fejezetünk utolsó oldala. Osztoztunk vereségben, győzelemben, kudarcban és sikerben, de mi mindig megbeszéltük egymással, nekünk mi a teendőnk és hogyan legyen tovább (volt hogy örömünkben, volt hogy a szobába zárkózva), de úgy értettük egymást az első perctől a pályán és pályán kívül, hogy nem kellett beszélnünk egymással, csak összenézni. Nem véletlen, hogy neked adtam a legtöbb gólpasszom! Büszke vagyok Rád, mert olyan erős személyiséggel és mentalitással rendelkezel, amivel kevesen születnek, és motorja vagy azonnal egy csapatnak, kávézásnak vagy akár egy bulinak is! Soha senkivel nem tudtam annyiszor összeveszni, legyen szó bármilyen fogadásról, játékról vagy versenyről, mint veled. Mindent tudunk egymásról, ezért voltam nyugodt, amikor Kapitány lettél, mert tudtam, ez lesz a Te utolsó nagy újjászületésed, és lásd, szenvedéllyel és igazi Harcosként egy újabb álmod érted el. A hazai Eb-re vezettél minket!! Tudtuk, eljön ez a pillanat, és csak annyit akartunk mindig, hogy a végén Büszkék legyenek Rád és Ránk. Elértük!! Hidd el, sok kisgyerek akar Szalai lenni! Köszi mindent TesiiMesiii, nagyon fog hiányozni a meccs utáni összenézés, tervezés”

– olvasható az érzelmes Instagram-posztban.