Emlékplakettet kaptak a Világjátékokon részt vett magyar sportolók

Sport

Kedden ünnepélyesen fogadták az egyesült államokbeli Birminghamben rendezett 11. Világjátékokon 11 arany-, 7 ezüst- és 9 bronzérmet szerző magyar küldöttséget.

A Zsófia rendezvényhajón tartott köszöntésen Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd beszédében kiemelte: a Világjátékokon a versenyzők sporttörténelmet írtak, várakozáson felül teljesítve minden idők legjobb magyar szereplését produkálták.

“Különösen értékes ez az eredmény olyan időszakban, amikor a koronavírus-járvány a sportéletet is megnehezítette, nemcsak a tokiói olimpiát, hanem a Világjátékokat is egy évvel el kellett csúsztatni” – fogalmazott az elnök.

Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte a versenyzők mellett dolgozó edzők és szakemberek munkáját, és ugyanilyen fontosnak nevezte a szülők támogatását is.

“Nagyszerű csapatmunka eredménye volt a Világjátékokon elért hatalmas magyar siker, mindenki tette a dolgát. Mi itthonról szurkoltunk nektek, nekünk ez volt a feladatunk” – tette hozzá Schmidt Gábor.

A beszédeket követően Mészáros János és a helyettes államtitkár emlékplakettet adott át minden versenyzőnek.

A birminghami multisport-eseményen Magyarország – amelyet 17 sportágban 58 versenyző képviselt – a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton. A nem olimpiai sportágak négyévente megrendezett seregszemléjén 112 ország több mint 3600 sportolója vett részt.