Szilvásváradon remekeltek a debreceni lovasok

Sport

Hétvégén Szilvásváradon, a Lipicai Lovasközpotban rendeztek országos díjugrató versenyt, ahol DEAC-os lovas – ifj. Szabó Gábor, Gyulai Gabriella és Gyulai Szandra – állt starthoz több kategóriában – írja az egyesület honlapján.

Az első napon a 100 centiméteres nyitott versenyszámban Gyulai Gabriella remekül teljesített, hiszen Carlos nevű lovával hibátlanul és remek idővel ment végig a pályán, amivel a harmadik helyet szerezte meg. Testvére, Szandra szintén verőhiba nélkül ért célba Héliával, és a 8. legjobb időt érte el.

Szombaton a két lány 110 centiméteren indult. Szandra a második helyen végzett, mindössze 15 tizedmásodperccel maradt le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról. Húga is hibátlanul teljesített, de némileg lassabb idővel ért be, ami a 10. helyet jelentette számára. A testvérek vasárnap a staféta számban voltak érdekeltek, és a 12. helyen zártak.

Ifj. Szabó Gábor fiatal, illetve kezdő lovakkal vett részt a versenyen, ennek ellenére ért el szép eredményeket: a hatéves lovak 120 centiméteres számát megnyerte Canaletto B&S-sel, míg ugyanebben a kategóriában második lett Chacco Blue-val.

Egy másik helyszínen, Balatonvilágoson Fábián Johanna a Future Stars versenyen egy számára teljesen új lóval, Chacrinue-nal indult. Ennek oka, hogy Chabal adminisztrációs okok miatt nem vehet részt a július 11-17. között Spanyolországban rendezendő Európa-bajnokságon, így ahhoz, hogy fiatal díjugratónk ott lehessen, két hibátlan pályát kellett volna mennie a balatoni versenyen. Ebből egyet sikerült teljesíteni, így a gyermekválogatott legeredményesebb és legstabilabb tagja sajnos nem utazhat a kontinensviadalra.