Verstappen Kanadában is győzött

Verstappen győzött Kanadában és növelte előnyét összetettben

Sport

A címvédő és a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája diadalmaskodott a vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíjon, ezzel növelte előnyét az összetettben.

A 24 éves Verstappen F1-es pályafutása 150. futamán az idei hatodik, egyben karrierje 26. futamgyőzelmét aratta Montrealban. A második helyen Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője ért célba, míg a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája harmadikként végzett.

A rajtnál Verstappen magabiztosan tartotta meg a vezető pozíciót, másodiknak Fernando Alonso (Alpine), harmadiknak pedig Sainz sorolt be, de rövidesen megelőzte honfitársát és feljött másodiknak.

A kilencedik körben Sergio Pérez (Red Bull) műszaki probléma miatt feladni kényszerült a futamot, ekkor virtuális biztonsági autós szakaszt rendelt el a versenybíróság. Ez alatt az idő alatt többen is, köztük az élen száguldó Verstappen, letudták az első kerékcseréjüket. A vezetést Sainz vette át, mögötte Alonso, valamint a harmadik helyre visszatérő Verstappen haladt.

Kisvártatva Verstappen visszavette az éllovas pozíciót, miután előbb megelőzte Alonsót, majd Sainz a boxba hajtott új gumikért. Hamarosan Alonso a harmadik pozíciót is elveszítette, Hamilton ugyanis simán előzte. A 19. rajtkockából startoló Charles Leclerc (Ferrari) a 30. körben már hetedik volt, aztán hatodiknak jött fel, mivel Alonso autóján is kerekeket cseréltek.

A 43. kör végén Verstappen másodszor is a boxba hajtott friss abroncsokért, egy körrel később pedig Hamilton is letudta a második kerékcseréjét. Ekkor Sainz újfent az élen állt, majd Cunoda Juki (Alpha Tauri) ritkán látható módon hibázott, a boxutcából kihajtva a falnak ütközött, a versenybíróság pedig pályára küldte a biztonsági autót. Sainz azonnal a boxba hajtott, aztán Verstappen mögé tért vissza a pályára, a Safety Car pedig az 55. körben engedte el a mezőnyt, a dobogós pozíciókban ekkor Verstappen, Sainz, Hamilton volt a sorrend. Ez a leintésig így is maradt.

Leclerc végül az utolsó előtti helyről rajtolva ötödikként ért célba, így 10 pontot szerzett, de a hátránya már 49 pont az élen álló Verstappennel szemben.

A világbajnoki idény két hét múlva Silverstone-ban, a Brit Nagydíjjal folytatódik.