Tiba István átadta az aranyérmeket a megyei bajnok balmazújvárosi focicsapatnak, és üzent az ellenlábasainak

Sport

Már a szezon vége előtt több fordulóval bizonyosság vált, hogy a Balmazújváros labdarúgócsapata nyeri a megyei elsőosztály küzdelemsorozatát Hajdú-Bihar megyében.

Az éremátadást pénteken tartották, és nem kisebb név akasztotta a játékosok és a stábtagok nyakába medálokat, mint Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, az NB I-ből egy szezon után kiesett, és azóta a másodosztályból is kizárt Balmaz Kamilla FC egykori klubelnöke.

Tiba Facebook-bejegyzésében az örömködés mellett oda is szúrt a balmazújvárosi sport általa vélt ellenségeinek:

Minden sportot szerető újvárosi ember láthatja, hogy sikeres volt a küzdelmünk azokkal szemben, akik a sportot sok minden egyéb mellett, tönkre akarták tenni!

írta a fideszes képviselő, aki egy tévés interjúban arról panaszkodott korábban, hogy mivel ő csak egy mezei képviselő, nehezebb az akkori csapata számára összekaparni a (közpénznek számító) TAO-pénzeket, mint például a Mezőkövesdet dajkálgató Tállai András államtitkár úrnak:

Mezei képviselő nem tud annyi közpénzt szerezni a focicsapatának, mint egy államtitkár – Tiba István, a Balmazújváros első embere őszintén beszélt a hazai fociviszonyokról