Úgy tűnik, bent marad a Loki az NB I-ben

Sport

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának keddi nyitómérkőzésén, így éppen mostani riválisát megelőzve feljött a nyolcadik helyre.

A hajdúsági együttes két egymás utáni vereséget követően diadalmaskodott ismét, míg a kövesdiek sorozatban másodszor kaptak ki.
A Loki ezzel nagy lépést tett az élvonalban maradás felé, igaz, matematikailag még nem biztosította be NB I-es tagságát.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, v: Bognár
gólszerzők: Pávkovics (45.)
sárga lap: Madarász (59.), Babati (87.), illetve Pávkovics (87.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Tordai – Farkas (Babati, 71.), Pillár, A. Lukic, Vadnai – Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda – Drazic (Csurko, 65.), Jurina

Debreceni VSC:
Gróf – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) – Varga J., Da. Babunski – Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), Baráth P., Sós (Bódi, 52.) – Tischler (Do. Babunski, 69.)

Nem tartogatott nagy izgalmakat az első félidő, melynek során túlnyomó részt a mezőnyben folyt a küzdelem. A hazaiak és a vendégek is ritkán jutottak igazán nagy lehetőségig, ugyanakkor a védelem mindkét oldalon tett arról, hogy egyszer-egyszer helyzet alakuljon ki a kapuk előtt. A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán az egyik mezőkövesdi védekezési hiba gólt eredményezett, Sós centerezését Pávkovics senkitől sem zavartatva tudta kapásból 13 méterről a jobb felső sarokba bombázni.

Fordulás után jóval többet birtokolta a labdát a hazai együttes, amely a támadásokat is jobban erőltette riválisánál. A hajrá kezdetéig gólig nem, viszont kapufáig eljutott a Mezőkövesd, miközben a Debrecen arra figyelt leginkább, hogy megőrizze minimális előnyét. Az utolsó tíz percben “felborult” a pálya, a kövesdiek az egyenlítésért hajtottak, a hajdúságiak viszont sikeresen kivédekezték a hátralévő időt, így fontos győzelmet arattak.

Mesterszemmel

Supka Attila: Az első félidőben több lehetőségünk is volt vezetést szerezni, ám mégis a Loki rúgott gólt a szünet előtt. A második játékrészben is voltak helyzeteink, ám egyszerűen képtelenek voltunk élni az esélyeinkkel.

Joan Carrillo: Értékes sikert arattunk egy intenzív mérkőzésen., koncentráltan és nagy akarással futballoztunk. Egy második góllal lezárhattuk volna a mérkőzést, de végül így is sikerült nyerni, és ez fontos győzelem a klub számára – idézte a dvsc.hu a mester szavait.

Fotó: dvsc.hu