Egy félidő alatt ötöt gurított a kis DEAC Egyeken

Sport

A kis DEAC szombat délután az Egyek otthonába látogatott. Ősszel hétgólos győzelmet aratott a debreceni alakulat az egyekiek felett.

A mérkőzés első perceiben több veszélyes támadást vezett a DEAC. Kertész Bendegúz találatával a vezetést is hamar megszerezték a debreceniek.

A folytatásban is lendületes és kombinatív akciók végén okoztunk riadalmat a hazai kapu előterében, Papp G. Benedek pedig az első negyedóra végéhez érve megduplázta cívisek előnyét.

Szinte a semmiből gyorsan érkezett a válasz, Len Ádám szépített, de a középkezdés után azonnal visszaállítottuk a kétgólos különbséget, Orbán Alex révén. A szünetig Kertész megszerezte második és harmadik találatát is, így negyvenöt percnyi játék után 5–1-re vezetett a Debrecen Egyeken.

A 61. percben egy támadás végén Farkas Zoltán szépített, a hajrára fordulva pedig Nagy Tibor is betalált, így két gólra zárkózott a sereghajtó. Reális esélye ugyanakkor nem volt a pontszerzésre, Katona László tanítványai ugyanis jól zárták le a területeket, s összességében megérdemelten arattak 5–3-as győzelmet a továbbra is nyeretlen Egyek otthonában.

Megyei I. osztály, 19. forduló

Egyeki SBSE–DEAC II 3–5 (1–5)

DEAC II: Kovács D. – Áros, Fodor, Hermann, Kertész B. (Khalil, 68.), Papp G., Orbán (Sütő, 85.), Katona Z., Váradi, Juhász, Balogh Á.

Edző: Katona László

Gólszerzők: Kertész B. (6., 32., 42.), Papp G. (17.), Orbán (23.)

Katona László: Az első félidőben kimagasló teljesítményt nyújtottunk, szép támadásokat vezetve látványos gólokat szereztünk, így magabiztos előnyre tettünk szert. A fordulás után azonban elkényelmesedtünk, kétszer is betaláltak a hazaiak, s közel jártak ahhoz, hogy egyetlen gólra csökkentsék hátrányukat. A második játékrészből tanulnunk kell, de a mérkőzés egészét tekintve megérdemelt győzelmet arattunk.