Keményen kritizálta a Magyar Olimpiai Bizottságot Liu Shaoang

Sport

Liu Shaoang senkit sem szeretne megbántani, csak őszinte akar lenni.

A gyorskorcsolyázó kemény kritikákat fogalmazott meg a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória, és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájáról – írja a Nemzeti Sport.

Nem az a szándékom, hogy bárkit is megbántsak, vagy esetleg valakinek meggyengítsem a pozícióját, pusztán őszinte szeretnék lenni, hogy mindenki megtudja, nem minden olyan csillogó a Magyar Olimpiai Bizottságban és körülötte, mint ahogyan az esetleg kívülről látszik

– kezdte a lapnak adott interjúban Liu Shaoang, aki a pekingi olimpiáról egy arannyal és két bronzzal tért haza. Szerinte még rendes felszerelést sem kaptak az olimpiára. Adtak nekik három zoknit, három Adidas és három Magyarock márkájú pólót, meg két nadrágot. Az ő egyik pólója még lyukas is volt.

Mivel nem volt ennek a sportszergyártónak télikabátja, vett a MOB máshonnan, arra rávasalták a magyarockos logót, de a Hungary felirat nem szerepelt rajta. Nem téli olimpiára való ruhákat kaptunk, ezért a saját szponzorunk által biztosított Li-Ning ruhákból jócskán vittünk Pekingbe, s mikor ez volt rajtunk, a csapatvezető szóvá tette, reméli, a versenynapon majd az általuk biztosított melegítőt viseljük – abból mindössze kettőt kaptunk, s a felvetésünkre, hogy ennyivel átvészelni a három hetet nem egyszerű, az a válasz érkezett tőle, hogy ki kell mosni…

– mesélte Liu Shaoang, akinek nincsenek nagy elvárásai, de azért nem volt jó azt érezni, hogy ők vannak a MOB-ért, s nem a MOB értük.

A gyorskorcsolyázó szerint a pekingi olimpiai csapat vezetője is elképesztő dolgokat csinált. Nógrádi Bence csapattársát Benőnek szólította, de átélte azt is, hogy amikor a MOB sajtósai interjút akartak készíteni Varnyú Alexszel, úgy egyeztettek vele időpontot, hogy „Emil, akkor mikor vehetjük fel a beszélgetést”? Szerinte egyértelműen nem foglalkoznak a téli olimpiával és olimpikonokkal.

Liu Shaoang azt is elmesélte, a tokiói játékok előtt az egyik szponzoruk kivitte volna őket a testvérével, Shaolinnal Japánba, s onnan jelentkeztek volna be többször. A MOB főtitkára mindezt úgy kommentálta, hogy ez jó lehetőség, hiszen legalább megtapasztalják, milyen is egy igazi olimpia. És ami talán a legfurcsább, hogy még csak nem is gratuláltak a sportolónak, sem akkor, amikor bronz-, sem amikor aranyérmet szerzett.

Fotó: Instagram/liushaoang