DEAC Berta Ákos

Jégkorong: Berta Ákos mesterhármasával előnyben a DEAC

Sport

Berta Ákos mesterhármasával és gólpasszával a Magyar Kupa-győztes DEAC 5-3-ra nyert a vendég UTE ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén szombaton, és így 2-1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Kedden a DEAC hosszabbítás után diadalmaskodott Újpesten, az UTE viszont szerdán visszavágott, így 1-1-ről indult a szombat ütközet, amelyben már a 21. másodpercben vezetést szerzett a fővárosi alakulat az ex-debreceni Kiss Patrik fonáklövése után. A második harmad elején négy a négy elleni játékban lefordult a házigazda, és Berta Ákos balról a kapu jobb oldalába lőtt. Mindkét válogatott kapus, Hetényi Zoltán és Rajna Miklós többször bravúrral védett, ám a meccs derekán a debreceni Molnár Dávid emberhátrányban lépett ki, és kilőtte a jobb sarkot. Még ebben a játékrészben megint Berta villant, ezúttal jobbról emelte a bal felső sarokba.

A hazaiak csatára a harmadik harmad 4. percében éles szögből Rajna testére ütötte pakkot, amely bepattant. Jack Suter ugyan emberhátrányban szépített, 17 másodperc múlva Sági Martin visszaállította a háromgólos különbséget. A hajrában előbb Sági és Riley Stadel verekedett össze, majd az utolsó percben pedig Kyle Just létszámfölényben szépített.
Vasárnap 14.05-kor ugyancsak Debrecenben találkozik a két együttes.

Erste Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzések:
DEAC-UTE 5-3 (0-1, 3-0, 2-2)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a DEAC javára.
Később:
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 18.00 (párharc állása: 0-2)