Legyőzte a Pick Szegedet a DEAC a kézilabda NB I/B-ben

Sport

Szegeden elszenvedett korábbi egygólos vereség fájó emlék a DEAC számára. Most megvolt a lehetőség a visszavágásra – írja a deac.hu.

Az első támadások egyik oldalon nem zárultak eredménnyel, bő két perc után született meg a vezető gól, szerencsére hazai oldalon: Mucza Norbertnek köszönhetően zördült meg a szegedi kapu. Innentől felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott ellépni, a félidő 14-13-as debreceni előnnyel zárult.

A szünetet követően is nagy küzdelem zajlott a pályán, mindkét együttes keményen védekezett, ennek következtében szabálytalanságok, kiállítások, hetesek miatt állt többször is az óra. Előfordult, hogy hármas emberelőnyben kézilabdázhatott a debreceni csapat, ám ezt nem tudták kihasználni, a szegedi fiatalok remekül kivédekezték ezt az időszakot, köszönhetően annak is, hogy kapusuk, Nagy Tibor bravúrosan védett.

Az egygólos előnyünket ezért nem sikerült növelni, és félő volt, hogy ettől lélektani fölénybe kerülnek a vendégek, ám nem így lett. Minden debreceni odatette magát és végig hatalmasat küzdött. Dobos Balázst rendre jól játszották meg a társai, Boros Tamás a védéseivel csak még jobban tüzelte a csapatot, a végén pedig Gidai Máté sorsdöntő pillanatban talált be, ezzel a DEAC 29-27-re megnyerte a mérkőzést, és feljött a hatodik helyre.

A következő, és egyben idei utolsó bajnokit az éllovas Orosháza otthonába játsza a DEAC, a találkozót jövő hét szombaton 18 órakor rendezik. Ebben az évben még endeznek egy Magyar Kupa-mérkőzés is: december 15-én a PLER-Budapest otthonában lép pályára a DEAC.

NB I/B, 11. forduló
DEAC – Pick Szeged U21 29-27 (14-13)

DESOK. Vezette: Felhő, Öcsi.
DEAC: Mándi – Gidai 3, Pethő 6 (2), Kathi 1, Hornyák, Mucza 7, Illés 1; Boros, Bíró Á. 2, Zalai 2, Dobos 6, Péter D. 1, István P.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/5

fotó: deac.hu