NB III: váratlan debreceni vereségek

Sport

Hétközi fordulót rendeztek az NB III-ban, ahol a kis Loki a Putnokot fogadta, a DEAC pedig Békéscsabára látogatott, a csabaiak második csapatához. Esélyesnek mindkét esetben a debreceni gárdák számítottak, ehhez képest nem így alakultak a mérkőzések.

Az egyetemi csapat meccsén 21 percet kellett várni az első találatra, ekkor Oláh volt eredményes a hazai oldalon. A második játékrészben gyorsan borult a szünetben megbeszélt taktika, hiszen Sándor Tamás csapata két perc alatt gólt kapott. Ilyés találatával pedig már 2-0-ra vezetett a forduló előtt ötödik Békéscsaba II. A hajrában megérkezett a DEAC szépítő gólja, Al-Sheraji Rauf Mohamed talált a kapuba. A 88. percben ez már késeinek bizonyult, nem sikerült a pontszerzés az egyetemistáknak. Ezzel a hazaiak beérték a debrecenieket a tabellán. Ami pedig a nagyobb baj, hogy már 11 egységre van az első helyen tanyázó Kazincbarcika. Folytatás vasárnap a Tiszafüred ellen.

NB III Keleti csoport 13. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II-DEAC 2-1 (1-0)

Helyszín: Békéscsaba

A DEAC: Tóth – Lakatos (Gaczella 80.), Virág, Soltész (Székely 46.), Orosz, Jankelic, Sándor, Spitzmüller (Al-Sheraji Rauf Mohamed 59.), Sárosi, Bereczki, Trencsényi (Tochukwu 46.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Gólszerzők: Oláh Á. (21.), Ilyés (47.), Al-Sheraji Rauf Mohamed (88.)

 

A Loki második csapata sem szerepelt jól a 13. fordulóban. Hazai pályán fogadta a Putnok csapatát, amely a találkozót megelőzően a DVSC II mögött volt a tabellán. Az első félidőben egyik csapat sem talált a kapuba. Viszont a második játékrész elején megszerezte a vezetést a Putnok gárdája, Vajda volt eredményes vendégoldalon. A továbbiakban nem érkezett egyenlítés, így a vendégek elvitték minhárom pontot, megelőzve a Lokit a tabellán. Vasárnap Jászberényben lehet javítani a DVSC fiataljainak.

DVSC II-Putnok 0-1 (0-0).

Helyszín: Debrecen, 200 néző.

DVSC II: Ecsegi – Szujó (Kenderesi, 82.), Kovács R., Kovács G., Baranyai, Mező, Balla, Gyönyörű (Simon, 70.), Pintér (Székelyhidi, 70.), Talpalló, Sármány (Kalafat, 65.). Vezetőedző: Szűcs János.

Gólszerző: Vajda (49.)