Jégkorong Erste Liga: kikapott Csíkszeredán is a DEAC

Sport

Egymást követő harmadik erdélyi túráján járt az egyetemi jégkorong csapat, ezúttal Csíkszeredán vendégszerepeltek. Eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel vették az akadályokat, nem volt ez másként vasárnap este sem.

Az élbolyhoz tartozó hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a 12. percben Fodor Csanád szerezte meg a vezető találatot. A második játékrészben beindult a hazai gólgyártás, alig több, mint öt perc alatt négyet lőtt a Csíkszereda. Sofron István duplája mellett Skachkov és Sallo voltak eredményesek. 5-0-s előnyével magabiztosan fordulhatott az utolsó harmadra a Csíkszereda. A DEAC valamelyest feljavult játékot mutatott, és három perc alatt két gólt szerzett. Először Hugo Turcotte, majd Vladislav Kuleshova szépítettek. A hazaiak sem maradtak találat nélküli, a hajrában Balázs Péter lőtte a hatodikat. Hári Norbert gólja már csak egy újabb szépségtapasz volt a DEAC számára.

Erste Liga alapszakasz:

Csíkszereda – DEAC 6-3 (1-0), (4-0), (1-3)

Helyszín: Csíkszereda

Gólok: Fodor C., Sofron I. 2, Skachkov E., Sallo A., Turcotte H., Kuleshov V., Balázs P., Hári N.

A DEAC következőnek pénteken lép a jégre, a sereghajtó Titánokat fogadják hazai pályán. Itt lehet esély kilábalni az öt vereség utáni gödörből.