Hajdú-Bihar Megyei I. osztály 10. forduló: két pontra meglépett az éllovas Balmazújváros

Sport

A 10. fordulót rendeztek a Hajdú-Bihar megyei I. osztályában. A két éllovas közül a második kabaiak csak döntetlent játszottak, így a Balmazújváros 3-0-s győzelmével két pont előnyre tett szert a tabella élén.

 

A DASE javítani próbált a múlt hétvégén Sárrétudvarin elszenvedett veresége után, ám ez nem nagyon sikerült a hazaiaknak. Az ellenfél a Hajdúnánás csapata volt a forduló egyetlen hétközi mérkőzésén. A vendégek a 41. percben szereztek vezetést Újvári Zsolt révén, amely előnyt meg is őrizték a félidőre. A második játékrész hajrájához közelítve Bucz Bence egyenlített a 81. percben, de a vendégek a végén még kettőt tudtak lőni Tóth és Linzenbold révén. DASE – Hajdúnánás FK 1-3 (0-1)

A Derecske együttese egy igazi kiesési rangadót játszott a Berettyóújfalu ellen. Negyedóra elteltével Komjáti volt eredményes, majd két perccel később Papp duplázta meg a derecskei előnyt. A vendégek a 72. percben szépítettek, Ertsey góljával, de az egyenlítés nem jött össze a BUSE-nak. Derecskei LSE – BUSE 2-1 (2-0)

Szintén két kiesés elől menekülő csapat mérkőzött meg az Egyek – Bocskai találkozón. Az első játékrészben 1-1 volt az állás, a Bocskai SE szerzett vezetést Szabó góljával, amelyet Deli egalizált. A második félidő elején gyorsan kettőt lőttek a vendégek, Kovács és Kiss, amellyel eldöntötték a három pont sorsát. Az Egyek még szépített Farkas találatával, de a vendégek így sem szomorkodhattak a végén. Egyeki SBSE – Bocskai SE 2-3 (1-1)

A Hajdúböszörmény és a Püspökladány mérkőzése is hasonlóan izgalmasan alakult a hajrában. Szentjobbi és Fegyverneki duplájával már 0-3 volt az állás, de Borbély és Bányász szépítő gólja szorossá tette az utolsó perceket. Az egyenlítés viszont itt sem sikerült a hazaiaknak. Hajdúböszörményi TE – Püspökladány LE 2-3 (0-2)

Két alsóházi csapat találkozott az Oláh Gábor utcai stadionban, a DSC és a Sárrétudvari mérkőzésén. A 36. percben Buglyó szerezte meg a hazaiak vezető találatát, amely a második játékrész elejéig tartott. A Sárrétudvari részéről betalált Nemes, majd Vass, megfordítva a meccset. Kiss Tibor azonban a 93. percben kiegyenlített, amellyel otthon tartotta az egyik pontot a debreceni csapat. DSC-SI – Sárrétudvari KSE 2-2 (1-0)

A Hajdúsámson gárdája javítani tudott a múlt heti zakó után, amelyet a Monostorpályi ellen szenvedtek el. Pedig a kabaiak otthonában nem ígérkezett könnyűnek a pontszerzés. Az elején két gólt is szereztek a hazaiak, Plókai és Kovács találatával már 2-0 volt a 23. percben. Ám a vendégek is két perc alatt lőttek kettőt. előbb Mertin, majd Bordás talált a kapuba. A félidő legvégén viszont ismét a hazaiaknál volt az előny Örvendi góljával. A Hajdúsámson innen is vissza tudott jönni, a 79. percben Halász egyenlített, így a kabaiak leszakadtak kissé a listavezető Balmazújvárostól. Kabai Meteorit SE – Hajdúsámson 3-3 (3-2)

Ugyan is, a Balmazújváros könnyed, 3-0-s győzelmet aratott a DEAC II ellen. Csiszár, Rőth és Silling voltak eredményesek. Így kettő pontosra nőtt a Balmazújváros előnye a tabella élén. Balmazújvárosi FC – DEAC II 3-0 (2-0)

A dobogós Monostorpályi is két pontra megközelítette a Kabát, hiszen ők is győzni tudtak a Nyíradony ellen. Sólyom mesterhármasával és Gyügyei góljával 4-0-ra. Monostorpályi SE – Nyíradony VVTK 4-0 (2-0)