Jön a Loki-Gyirmót. Menekülés a győzelembe?

Sport

Két hét szünet után ismét visszatér az NBI, és vele együtt a Loki is. Túl vagyunk három vb-selejtezőn, amely alatt volt idő felismerni, hogy a baj nem kicsi, nyerni kell, hiszen a fordulót követően akár a kieső helyek egyikén is találhatja magát a DVSC, ha a csapat nem kezdi el sürgősen gyűjtögetni a pontokat. Ehhez a feladathoz a látszólag szintén nem túl acélos Gyirmótot kellene fölülmúlni hazai pályán. A két csapat karöltve jutott fel az NBI-be, a Vasast legalább még egy évre a másodosztályba száműzve. A két tavalyi párharcról nem lehetnek szép emlékei a debreceni drukkereknek. Az idegenbeli találkozón szenvedte el a DVSC az első vereségét az előző idényben, a bajnokság utolsó harmadában pedig Kondás Elemér állásába került a hazai pályán elszenvedett 2-0-ás zakó, amely találkozón Lencse és Simon András voltak eredményesek, akik azóta is a sárga-kékek kötelékébe tartoznak.

Még augusztus végén, a válogatott szünet előtt játszott utoljára a Loki. A Ferencváros elleni idegenbeli meccsben nem volt túl sok köszönet, a hazaiak könnyedén nyertek 4-2-re a Debrecen ellen. Így öt pontot összegyűjtve állnak a piros-fehérek a kilencedik helyen, egy győzelem, két döntetlen és két vereség után. Kisebb meglepetés, hogy Ugrai már négyszer volt eredményes az első öt játéknapon, így holtversenyben a tavalyi gólkirállyal, Hahn Jánossal vezeti a góllövőlistát. A vendégeink mérlege két vereség, három döntetlen. Ikszeltek az MTK, a Fehérvár és a Mezőkövesd ellen, illetve kikaptak Kisvárdán és az utolsó fordulóban, hazai pályán a Puskás Akadémiától 1-0-ra. Így tehát egyik csapat sem várja könnyű helyzetből a találkozót.

A válogatott szünet valószínűleg jól jött Huszti Szabolcséknak, hiszen nemcsak az utóbbi két vereség volt a probléma, hanem az is, hogy rengeteg sérültje volt a csapatnak. Bódi Ádám mellett Charlestonra, Deslandes-re, Pávkovics Bencére, Szécsi Márkra, Poór Patrikra, Kundrák Norbertre és Bárány Donátra sem számíthatott a szakmai stáb. A Ferencváros ellen ráadásul Varga József is megsérült. Ez közel egy kezdőcsapatra való játékos. A Gyirmót elleni találkozóra a hivatalos honlap szerint a legtöbbjük már felépül, így nem csak mentálisan, de a játékoskeret szempontjából is jót tett a szünet.

A mérkőzés pénteken 20:00-tól kezdődik a Nagyerdei Stadionban, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

– Arany Balázs –