Kovacsics Anikó vállműtét miatt legalább fél évig nem játszhat

Sport

Vállműtét miatt legalább hat hónapig nem kézilabdázhat Kovacsics Anikó, a bajnoki címvédő Ferencváros és az olimpiai hetedik helyezett magyar válogatott irányítója.

Kovacsics válla először március végén sérült meg, majd a felépülése után az első olimpiai csoportmérkőzés másnapján, az edzésen újra jelentkezett a probléma, ezért haza kellett utaznia Tokióból.

“A korábban kezelt vállsérülése újult ki az olimpián. Instabil lett a válla, így elkerülhetetlen a műtét, amelyet követően minimálisan hat hónapos kihagyás várható” – mondta az FTC honlapján Pavlik Attila csapatorvos. Mindez azt jelenti, hogy az irányító biztosan nem játszhat a decemberi, spanyolországi világbajnokságon.

Klubtársa, Szucsánszki Zita válla ugyancsak az olimpián sérült meg, de egyelőre úgy tűnik, az ő esetében konzervatív kezelésekkel is orvosolható a probléma, nem szükséges a műtét. Pavlik doktor szerint optimális esetben két hónap múlva lesz bevethető.
Hársfalvi Júliának egy makacs sérülés után, a nyári felkészülés kezdetét követően beszakadt a talpi szalagja, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor néhány hét múlva visszatérhet a pályára.