Igazságos döntetlent játszott a Loki Pakson

Sport

Bár a 41. percben már 2-0-ra vezetett a DVSC, végül a hajdúsági szurkolóknak meg kellett elégednie egy ponttal.

OTP Bank Liga, 3. forduló.

Paks-DVSC 3-3 (1-2).

Paks, 1798 néző. Vezette: Zierkelbach Péter.

Paks: Nagy G. – Kinyik (Kulcsár, 46.), Szélpál, Lencsér, Szabó J. – Papp K. (Hahn, 46.), Balogh B. – Sajbán, Bognár (Bertus, 77.), Szendrei (Nagy R., 46.) – Ádám M (Böde, 57.). Edző: Bognár György.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Poór (Nikolic, 46.), Charleston Dos Santos (Deslandes, 21.)., Korhut (Baráth, 69.)- Varga J. (Sós, 69.), Dzsudzsák – Bévárdi (Ugrai, 69.), Szécsi, Ferenczi – Tischler. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Ádám (45., 11-esből), Hahn (50.), Bognár (63.), illetve Ferenczi (27.), Dzsudzsák (41.), Ugrai (73.).

Sárga lap: Kinyik (34.)., Szélpál (72.), illetve Tischler (7.), Kusnyír (44.), Deslandes (62.), Nikolic (85.).

A kezdés után, a várakozásoknak megfelelően mindkét együttes rögtön felvállalta a nyílt játékot, amíg azonban a hazaiaknak lehetőségeik is adódtak – sőt Kosicky kapustól bravúr is kellett -, addig a vendégeknek csak mezőnyben volt néhány látványos pillanatuk. A félidő második részében aztán mégis a debreceniek tettek szert kétgólos előnyre, Dzsudzsák mindkét találatnál főszerepet vállalt. A csapatkapitány a 27. percben remekül ugratta ki Ferenczit, a 42. percben pedig ő volt a befejező ember. A paksiak kétgólos hátrányban sem zuhantak össze, és Ádám büntetőjével még a szünet előtt szépítettek.

A szünetben hármat cseréltek a paksiak, és egyiküknek, az előző szezonban gólkirály Hahnnak öt perc kellett az egyenlítő találat megszerzésére. Lendületben maradt a Paks, a 63. percben pedig Bognár szabadrúgásból szerzett góljával átvette a vezetést. A félidő közepén három helyen frissített egyszerre a DVSC, és az egyik csere, a rutinos Ugrai három perccel később egyenlített. A hátralévő idő a mezőnyben jó iramot és küzdelmet, míg a kapuk előtt izgalmas helyzeteket hozott, az eredmény azonban már nem változott.

A Paks ezzel a szezonban két hazai mérkőzésén csupán egy pontot tartott otthon, míg az újonc DVSC három találkozóját követően is veretlen.