Dzsudzsák Balázs beszállt a léghajóbizniszbe

Sport

A nyírlugosi Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik – kisebbségi – tulajdonosa lett még februárban Dzsudzsák Balázs – vette észre az Mfor az Opten adatbázisában. A céget 2020. október 2-án jegyezte be a cégbíróság 3 millió forintos jegyzett tőkével. Egyedüli és fő tevékenysége légi- és űrjármű gyártása.

Az Első Magyar Léghajógyár Kft.-nek jelenleg négy tulajdonosa van: 50 százalékban tulajdonosa az RTS Vízvágó Kft., 20 százalékban az izraeli Atlas LTA Advanced Technology, 15-15 százalékban pedig a Mopi-Trade Kft. és Dzsudzsák Balázs.

Az RTS Vízvágó Kft. főtevékenységként fémfelület-kezeléssel foglalkozik, tulajdonosa Végh Sándor, aki öt nagy nemzetközi hőlégballonverseny győztese.

Dzsudzsák Balázs beszállt a magyar egészségügybe

Dzsudzsák Balázsnak ez már a negyedik érdekeltsége. Legelőször 2017-ben alapította meg a DB7.hu Kft.-t, mely sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozik, majd két évvel később többedmagával 2019 februárjában veresegyházi székhellyel megalapította az egyéb humán-egészségügyi ellátással foglalkozó Rába Medical Center Kft.-t, melyben az ugyanekkor alapított, vagyonkezeléssel foglalkozó Rába Medical Invest Kft.-n keresztül tulajdonos.