Miért hasznos a bioritmus kalkulátor?

Sport

Észrevetted már, hogy vannak olyan időszakok, amikor egészen produktív vagy, és vannak periódusok, amikor úgy érzed, egész nap csak aludnál, hiába vagy kipihent? 

Sokan mondják, hogy ha életmódot próbálsz váltani, például előrébb hozni a felkelés időpontját, akkor kissé fel fogod borítani a “bioritmusod”? Ha mindig kicsit kételkedve hallgattad ezt, nem érted, mi előnyöd származhat abból, ha megismered a bioritmusodat, akkor mindenképp tarts velünk! 

Mi az a bioritmus?

Ezt a kijejezést gyakran orvosi humbuggal magyarázzák, amely már első ránézésre mindenkinek elveszi attól a kedvét, hogy egyáltalán felszínesen utánanézzen a tényeknek. Előbbitől szeretnénk megkímélni!

A bioritmussal először Wilhelm Fliess kezdett el foglalkozni. Ő úgy vélte, hogy az életünket bizony ciklikus időszakok szövik át, és ezeket ismerve nagyon egyszerű megjósolni, szervezetünk éppen mikor lesz a legjobb formájában.

A bioritmus kalkulátorok négy értéket tudnak megmutatni: intellektuális, intuitív, érzelmi és fizikai képességeink működését tudja megállapítani százalékosan.

Hogyan segít a bioritmus kalkulátor?

Nagyon sokat segíthet az, ha ismered saját szervezetedet. Természetesen azt, amit a kalkulátor megad egy adott napra, nem érdemes tényként, csupán segítségként kezelni. Attól még, hogy a kalkulátor a fizikai állapotod kapcsán azt állapítja meg, hogy 10%-on fog szuperálni, nem jelenti, hogy nem fogsz tudni hazavinni egy nagybevásárlást és emellett még elugrani a kondiba lefutni a szokásos távot. Egyszerűen csak számíts arra, hogy jobban meg fog terhelni valami.

Hogy a fizikai értéknél maradjunk, amikor 90%-ot mutat a kalkulátor, érdemesebb aznapra tervezned az erőnléti edzést, előtte a barátokkal egy nagy sétát, délutánra akár a pároddal egy kirándulást. Valószínű, aznap jobban fogod bírni a fizikai megterhelést, mint akkor, amikor az érték jóval alacsonyabb, kevésbé leszel estére teljesen kimerülve.

Mit mutatnak a különböző értékek, hány napos egy ciklus?

Ahogyan azt már említettük, a bioritmus kalkulátor összesen négy görbét mutat. Ezek segítségével négy ciklus követhetsz nyomon.

  1. A fizikai érték 23 napos, mind közül a legrövidebb ciklus. Azt mutatja meg, milyen lesz az erőnléted és a közérzeted.
  2. Az érzelmi állapotod utal a kreativitásod, érzékenységed, hangulatod, tudatosságod aktuális státuszára. Ez az időszak 28 naponként ismétlődik.
  3. Az intellektuális érték a szellemi állapotodról ad jelentést: a memóriád, logikai képességeid működési szintjét ellenőrizheted vele. Ez 33 napos, ezzel a leghosszabb ciklus cím büszke tulajdonosa. 
  4. Az intuitív görbe a legkétségbevonhatóbb sokak szerint, ám próbáld ki, nekünk mindig beválik a jóslata: ez az érték azt segít megállapítani, mennyire bízhatsz aznap a megérzéseidben!

Ellenőrizd te is értékeidet a kalkulátorral és tudd mindig, mit mikorra tervezz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük