Kikaptak Komáromban a DEAC floorballosai

Sport

A Salming Férfi OB I igazi klasszikussal folytatódott: a debreceniek az SZPK-DESEF Komárom otthonába látogattak. 

Dacára annak, hogy hosszabb szünetet követően játszhattak ismét tétmérkőzést a csapatok jó sebességben kezdődött a találkozó. A hazaiak kezdeményezőbbek voltak és Bognár Gergely révén a vezetést is megszerezték. Nehezen találta a pontos védekezés receptjét a debreceni csapat, a kis hibákat is könyörtelenül büntették az aranyra is esélyes komáromiak: Bognár Gergely duplázott, majd Pfneiszli Péter is két góllal terhelte a DEAC kapuját. A játékrész második felében már több forgalmat okoztak a debreceni csatárok is Szuri Zoltán kapuja előtt, de nem sikerült feltörni a dunántúliak védelmét.

A második etap is hasonló játékképet hozott: a hazaiak domináltak, a debreceniek főként kontrákból igyekeztek veszélyesek lenni. Emberhátrányok kivédekezése jól ment a debrecenieknek, egyenlő létszámnál viszont két újabb góllal növelték előnyüket a házigazdák. A szépítés végül csak összejött: Pál Lóránt harcolt ki büntetőt, Nyisztor Szabolcs pedig higgadtan értékesítette a lehetőséget. Nagyon közel volt az újabb debreceni gól, de gyakorlatilag üres kapura sem sikerült eredményesnek lenni, ezt pedig Molnár András révén újabb góllal büntette a hazai csapat.

A záró felvonás kiegyenlített küzdelemmel folytatódott. A játékrész derekán újabb két gyors komáromi góllal nőtt a narancsmezesek előnye. Az utolsó tíz percre Fórián Balázs érkezett a debreceni kapuba, majd a hajdúsági támadók is villantak: Okos Csanád majd Tarsoly Ádám góljaival zárkózott Varga Tibor csapata. A végeredményt végül mégis a komáromiak állították be, magabiztossá téve a sikerület.

A debreceni csapatnak több tanulsága is van a szombat esti találkozóból. Szomorkodni ugyanis nincs idő: jövő szombaton a szintén dobogóra pályázó Dunai Krokodilok látogatnak Debrecenbe.

Salming Férfi OB I
SZPK-DESEF Komárom – Debreceni EAC 11:3 (4:0, 3:1, 4:2)
Komárom, Városi Sportcsarnok
Vezette: Dudog Dávid, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (1+1), Okos Csanád (1+0), Tarsoly Ádám (1+0), Lánczi András (0+1)