Továbbjutott a Berettyóújfalu a futsal BL-ben

Sport

A Berettyóújfalu csapata 4-3-ra győzött a georgiai Tbiliszi State University otthonában a futsal Bajnokok Ligája selejtezőjében, ezzel a legjobb 32 közé jutott.


Eredmény:
Tbiliszi State University (georgiai) – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-4 (0-2)
gólszerzők: Kekelia (31.), Gavtadze (38.), Jvarasvili (40.), illetve Alvarito (4., 29. – az elsőt büntetőből), Fernandes (7.), Szabó P. (29.)

A magyar együttes remekül kezdett, a spanyol Alvaro de Luis Yubero, illetve a brazil Sidnei Maurício Fernandes és Szabó Péter góljaival a zárt kapuk mögött rendezett meccs háromnegyedénél már négy találattal vezetett. Bár a házigazdáknak sikerült felzárkózniuk, az egyenlítésre már nem maradt idejük, sőt az utolsó két percben a Berettyóújfalu újabb két büntetőhöz jutott, ám Alvaro de Luis Yubero mindkettőt elhibázta.

A georgiai csapat többet támadott, 26 kapura lövése volt, az MVFC-nek 15. A kaput a hazaiak 13, a vendégek nyolc alkalommal találták el.

A selejtező 23 párharcának győztesei csatlakoznak a kilenc kiemelthez a 32 között. A következő forduló sorsolását december 9-én tartják, a mérkőzéseket pedig január 12. és 17. között játsszák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük