Gálfi Dalma teniszező

Gálfi Dalma negyeddöntős a prágai tenisztornán

Sport

Gálfi Dalma és belga partnere, Kimberley Zimmermann a nyolc közé jutott a 3,1 millió dollár (914 millió forint) összdíjazású prágai női salakpályás tenisztorna párosversenyében.

A WTA honlapja szerint az 1 óra 13 percig tartó szerdai nyolcaddöntőben a magyar játékos és párja a döntő rövidítésben már négypontos hátrányban volt (2-6), de innen is felállt és fordított.

Gálfiék a negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt Stollár Fanny és a spanyol Georgina Garcia Pérez, valamint az olasz Giulia Gatto-Monticone és az argentin Nadia Podoroska párosa összecsapásának továbbjutójával találkoznak. A másik ágon még egy magyar lesz érdekelt a 16 között, Bondár Anna a szlovák Tereza Mihalikovával egy holland duóval találkozik.

A viadal alacsony (challenger) besorolást kapott a szervező WTA-tól, ám azokért, akik a koronavírus-járvány miatt nem utaztak el az amerikai nyílt bajnokságra, vagy a US Open eltörölt selejtezőjében szerepeltek volna, végül – a torna rangjához képest – hatalmas pénzdíjat osztanak szét a résztvevők között.

Eredmény:

páros, nyolcaddöntő:

Gálfi Dalma, Kimberley Zimmermann (magyar, belga)-Jana Cepelova, Sara Errani (szlovák, olasz) 4:6, 6:1, 12-10 – döntő rövidítés

(MTI)