Hangya Szilveszter sem csatlakozik a válogatott kerethez

Sport

A Korhut Mihály helyére vasárnap behívott Hangya Szilveszter sem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez.

A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalának hétfői bejegyzése szerint Hangya sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, Marco Rossi szövetségi kapitány azonban nem hív be új játékost.

Pénteken és szombaton három futballista maradt ki kényszerű okokból a törökök és oroszok ellen készülő válogatottból: a sérült Baráth Botond és Tamás Krisztián helyére Holender Filip és Kecskés Ákos került, míg Gazdag Dánielre elővigyázatosságból nem számít a szakmai stáb, mivel a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Gazdag helyett a Fehérvár FC soraiból Pátkai Máté kapott meghívót.

Az MLSZ vasárnap közölte, hogy Korhut helyett Hangyával számol a stáb, amely elővigyázatosságból tekint el a debreceni védő csatlakozásától, mivel a DVSC környezetében koronavírus gyanúja merült fel. Vasárnap este derült ki, hogy sérülés miatt Botka Endre sem tud játszani. Őt az újonc Bolla Bendegúz, a Fehérvár FC védője helyettesíti.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.