Gólfesztivált rendezett a ZTE Kaposváron

Sport

A ZTE könnyed játékkal fölényes győzelmet aratott Kaposváron a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén.

A vendégcsapat 6-0-ra verte meg az utolsó helyezett hazaiakat, akik ezzel még közelebb kerültek a kieséshez. A Kaposvár sorozatban kilencedszer kapott ki a bajnokságban.

A Zalaegerszeg 4-0-s és 2-0-s siker után harmadszor győzte le a somogyiakat, és pénteki három pontjával elmozdult a 11., utolsó előtti pozícióból, és a forduló további mérkőzései előtt a nyolcadik.

OTP Bank Liga, a 26. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-6 (0-5)
Kaposvár, v.: Erdős
gólszerzők: Radó (6., 35.), Bőle (21., 31.), Barczi (28.), Lesjak (52.)
sárga lap: Bolla (26.), Radó (54.)

Kaposvár:
Pogacsics – Vachtler, Ur, Fodor (Nagy T., a szünetben), Hadaró – Nagy J., (Bévárdi, 24.), Trebotic (Farkas, 83.) – Szakály A., Pintér, Nagy R. (Borbély, 73.) – Ádám (Keresztes, 73.)

ZTE:
Demjén – Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 57.), Tamás K. – Lesjak, Mitrovic (Ostrek, 67.) – Radó, Barczi (Babati, 43.), Bőle (Kocsis, 56.) – Bobál G. (Ikoba, 67.)

Az újraindult bajnokság első teljes fordulójának nyitó találkozóján a rendező klub 850 helyet tudott biztosítani a szurkolóknak, és bár érkeztek szép számmal nézők, azért akadtak üresen maradt lelátórészek, de így is folyamatos volt a biztatás – elsősorban zalai részről.

Gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE, amely többször könnyedén jutott el a hazaiak kapujáig. Stabilan védekezett középen a vendégcsapat, labdaszerzés után pedig gyorsan vezette támadásait és összességében sokkal határozottabban futballozott. Ennek eredménye volt, hogy potyogtak a gólok, a 35. percben már 0-5 volt az állás. A Kaposvár bizonytalanul játszott hátul, érdemi támadást pedig nem tudott vezetni.

A szünet után sem változott a mérkőzés képe, az újabb vendéggólt követően a kaposváriak nem nagyon hittek abban, hogy javíthatnak a helyzetükön, ezzel együtt néhányszor már eljutottak a zalaiak kapujáig, de így is kevés veszélyt tudtak csak teremteni. Az egerszegiek az egész mérkőzésen sokkal jobban játszottak, megérdemelten arattak nagy különbségű győzelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.