Vitelki Zoltán DVSC

Csúnyán elverte a Lokit a Mezőkövesd

Sport

A Mezőkövesd 3-1-re nyert a DVSC otthonában szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

OTP Bank Liga, 21. forduló: Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-2)
Debrecen, 3020 néző, v: Bognár gólszerző: Trujic (91.), illetve Pillár (29.), Zivzivadze (38.), Silye (48.) sárga lap: Habovda (61.), Garba (80.), illetve Besirovic (45.), Nagy D. (60.)

DVSC:
Kosicky – Habovda (Baráth, 71.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Csősz (Garba, 46.), Kusnyír – Bódi, Szécsi, Varga K. (Trujic, 61.) – Adeniji

Mezőkövesd:
Szappanos – Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai (Silye, 46.) – Karnyicki, Berecz – Cseri (Vajda, 75.), Besirovic, Nagy D. (Jurina, 84.) – Zivzivadze

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Loki, az első félórában kétszer is bravúrral kellett védenie a vendégek kapusának. Szappanos előbb a százszázalékos helyzetben kilépő Szécsi elől ujjheggyel halászta el a labdát, majd Bódi lövését tolta szögletre a bal kapufa mellől. A hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis az ellentámadásokból veszélyeztető Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, sőt a vendégek még a szünet előtt megduplázták előnyüket. A második félidő elején a csereként beállt Silye szerzett újabb gólt.

A Debrecen a tetemes hátrány ellenére sem adta fel, nagyobb sebességre kapcsolt, több veszélyes támadást is vezetett. Ahogy telt az idő, a hazaiak lendülete alábbhagyott, és bár a hosszabbításban sikerült szépíteniük, a pontszerzésre nem volt esélyük a sokkal jobban játszó Mezőkövesd ellen.