Elhunyt a Loki legendás csapatorvosa

Sport

Február 5-én, szerdán 73 éves korában, hosszú betegeskedés után elhunyt dr. Kraszits István, a DVSC egykori legendás csapatorvosa – tájékoztatott a klub honlapja.

A hűség mintaképe – így jellemezhetjük röviden összefoglalva szakmai és magánéletét. Mint traumatológus és ortopéd szakorvos, majd főorvos 1970-től 2007-ig dolgozott első és mindvégig egyetlen munkahelyén, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, ahol műtétek százait végezte el csaknem négy évtizedes pályafutása során.

Nagyon szerette a különböző sportágakat, különösen a labdarúgást és a kézilabdát, amelyhez szorosan kötődött évtizedeken át.

A DVSC labdarúgócsapatának sportorvosa volt a ’80-as évek közepétől 2008-ig, 25 éven át, és munkájába közvetlen kollégáit is szívesen bevonta, akik a sportpályákon is utódai lettek. Szinte mindenféle sportág képviselői megfordultak nála, a futballistákon kívül a DVSC női kézilabdázói is bármikor számíthattak segítségére.

A megye és Debrecen sporttársadalma érdekében kifejtett lelkiismeretes gyógyító tevékenységét Hajós Alfréd-díjjal is elismerték.

Családjának drámája, hogy szeretett feleségét, Zsókát – akit lelkiismeretesen ápolt éveken át – mindössze két hónappal korábban veszítette el.

Dr. Kraszits István személyében az ország egyik legkiválóbb traumatológus és ortopéd szakorvosától, egyben nagyszerű sportorvosától köszönünk el, akinek végső búcsúztatása február 25-én, kedden 13 órakor lesz a Debreceni Köztemetőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.