Debreceni vívósiker: Kónya Csenge ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyen

Sport

Az idősebb korosztályok után ezúttal a legfiatalabbak csillogtatták meg kardjukat az idei első Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyen. Az Interfencing 13 éves tehetsége Kónya Csenge előbb ezüstérmes lett az újonc mezőnyben, majd 6. helyen végzett a serdülők között.

Hogy minden rendben megy a debreceni vívósport utánpótlásában, ismét az Interfencing Debrecen SC fiataljai bizonyítottak. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenysorozat idei első állomásán remekül szerepeltek a klub versenyzői. Újonc női kardban az egyesület 4 vívója, a serdülő fiúknál Sápi Vince egyetlen interfencinges vívóként jutott a 32-es táblára. A legjobban Kónya Csenge szerepelt, aki magabiztos vívást követően egy nagyon szépen csillogó ezüstérmet vehetett át.

Vasárnap is hozták a remek formájukat a sportolók. A gyerek lányok mezőnyében Pető Veronika és Boross Janka is a 16-os táblára került. Nem sok híja volt a döntőbe jutásnak. Kónya a szombati formáját megismételve a vasárnapi serdülő versenyben is döntőbe jutott, ahol ezúttal a 6. helyen végzett.

Dávid László az egyesület kardedzője kiemelte, hogy „minden korosztályban az élmezőnyhöz tartoznak vívóink. Nem könnyű azonban a sportolók versenyeztetése, hiszen több olyan hétvége is van, amikor döntenünk kell, hogy milyen versenyt válasszunk. Ilyenkor mindig a magasabban rangsorolt versenyek élveznek prioritást. A szabadidős versenyeket sajnos ki kell hagynunk.”

Hogy milyen sűrű a programja a vívóknak, arról a versenynaptár is tanúskodik. A magyar helyszíneket nem számolva a következő városokban lépnek pástra a sportolók az ünnepekig: Szófia, Orleans, Heidenheim, Eislingen, Laupheim, Mödling, Sosnowiec.

Az edző véleménye szerint ezen világkupák mindegyikén érmes esélyekkel indulhatnak sportolóik. „Ha minden jól megy, párbajtőrben összejöhet még egy Burgos-i túra, kardban pedig egy Salt Lake City-i VK.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük