Továbbra is menetelnek a DEAC floorballosai

Sport

Vasárnap újabb feladat várt a DEAC floorball gárdájára: a listavezető egyetemisták a második helyezett ARES HC-t látták vendégül. A csapatok mégis ellentétes jelekkel várták a kezdést: hazai oldalon három sor állt rendelkezésre, míg a vendégek tartalékos kerettel érkeztek a cívisvárosba.

Az érdiek mégsem kezdték megilletődötten a párharcot, az első komoly gólszerzési lehetőséget ők dolgozták ki. A hazaiak lassan rázódtak bele a mérkőzésbe, amikorra viszont felvették a rendes fordulatszámot, már eredményesek is voltak a DEAC támadói. A gólok sorát Okos Csanád nyitotta, majd egy kivédekezett emberhátrányt követően Varga Gergő is beköszönt. A hazaiak újfent emberhátrányba kerültek, de Nyisztor Szabolcsot ez sem zavarta, ezzel már 3:0-t mutatott az eredményjelző. A gólt követően ismét emberhátrányba kerültek az egyetemisták, amit a vendégek Fodor Dávid révén ki is használtak. 

A második etapban sem változott sokat a játék képe: a DEAC igyekezett nyomást gyakorolni, de Molnár Benjámin több védéssel is meccsben tartotta az érdi brigádot. Az ARES is vezetett komoly kontrákat, de a cívisvárosi védőkön ők sem tudtak kifogni. Két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott a DEAC, egyenlő létszámnál viszont Hoffmann Tamás eredményes tudott lenni. A debrceniek 72-ese lendületben maradt, Nyisztor Szabolcs kiváló passzát értékesítette. Szünet előtt Balogh Richárd is jól reagált egy kipattanóra, így 6:1-es debreceni előnnyel várhatták a záró harmadot a csapatok. 

A harmadik etapban igazi gólszüretet láthattak a nézők: felváltva érkeztek a gólok. Varga Gergő mesterhármasig jutott, és egy öngólt is összehoztak az érdi védők, de Dávid Ádám és Molnár Dominik dupláival meccsben maradt az ARES. Nyolc perccel a vége előtt Fodor Dávid révén már csak három volt a különbség (9:6), de a mérkőzést nem engedte ki a kezéből a DEAC: Praznovszky Pál pontos passzát Fábián Donát értékesítette, Fodor Attila góljára pedig Pál Lóránt válaszolt, beállítva ezzel a 11:7-es végeredményt.

Nem sziporkázott a DEAC, de a várt győzelmet ezúttal is tudta szállítani Varga Tibor csapata. Elismerés illeti az érdieket, akik tartalékos létszámuk ellenére komoly erőbedobásra késztették a debreceni csapatot. 

Salming OB I, 6. forduló:
Debreceni EAC – ARES HC (3:1, 3:0, 5:6)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok, 70 néző
Vezette: Szentkúti Frigyes, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Varga GErgő (3+1), Hoffmann Tamás (2+1), Nyisztor Szabolcs (1+2), Pál Lóránt (1+1), Okos Csanád (1+1), Fábián Donát (1+1), Balogh Richárd (1+0), Praznovzsky Pál (0+1)