Simán kikapott a Loki Mezőkövesden

Sport

A Mezőkövesd házigazdaként 3-1-re legyőzte a DVSC-t a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén. Sikerükkel a borsodiak a címvédő Ferencvárost – amely vasárnap a listavezető MOL Fehérvár FC vendége lesz – megelőzve újra a tabella második helyén állnak. Kuttor Attila vezetőedző együttese három nyeretlenül megvívott hazai bajnoki után gyűjtötte be ismét a három pontot otthon.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 3-1 (1-0)

Mezőkövesd, 2628 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Berecz (45.), Zizivadze (53.), Vajda (82.), illetve Adeniji (61.)
sárga lap: Karnyicki (47.), illetve Garba (58.), Kundrák (75.), Bényei (79.)

Mezőkövesd:
Szappanos – Farkas (Vadnai, 80.), Pillár, Katanec, Silye – Pekár, Berecz, Karnyicki, Cseri (Vajda, 78.) – Nagy D. (Takács T., 72.), Zizivadze

Debrecen:
Nagy S. – Bényei, Kusnyír (Pintér, 84.), Szatmári, Ferenczi J. – Kinyik, Haris, Tőzsér (Garba, 57.) – Trujic (Kundrák, 68.), Adeniji, Szécsi

A mérkőzés első harminc percében mindkét csapat rengeteg hibával futballozott. Ezekből a Mezőkövesd követett el többet, volt, hogy saját kapuja előtt is, ugyanakkor a szerencsének is köszönhetően nem került hátárnyba. A folytatásban a vendégek irányítottak, néhány másodperccel a szünet előtt mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést Berecz Zsombor távoli lövésével.

A második félidő elején Zizivadze találatával megduplázta előnyét Kuttor Attila együttese, de a Debrecen a 61. percben szépített, újra nyílt téve ezzel a küzdelmet. A vendégek ezután ugyan fölényben futballoztak, de Vajda négy perccel a pályára lépését követően egy kontra után eldöntötte a három pont sorsát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.