Világbajnokságon szurkolhatunk a debreceni kerekesszékes vívónak

Sport

Hosszú útra és komoly megmérettetésre készül a debreceni Göttlinger Dániel. 2019. szeptember 10-24. között rendezik meg Dél-Koreában a Kerekesszékes Vívó Világbajnokságot, melyen kard- és párbajtőr egyéni, valamint kardcsapat versenyeken is indul. Felkészülése alatt Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester látogatták meg a tehetséges debreceni sportolót.

Göttlinger Dániel elszántan és kitartóan készül a szeptember 10-24. között Dél-Koreában megrendezett Kerekesszékes Vívó Világkupára, ahonnan bízunk benne, hogy jó eredményekkel fog hazatérni. Debrecen Békessy Béla sportösztöndíjas tehetségének 2019. szeptember 4-ei felkészítő edzését Széles Diána alpolgármester és Papp László polgármester is meglátogatta, mely során kifejezték támogatásukat a város részéről.

Szeptember 4-én, szerda délután bepillanthattam egy rendkívüli debreceni sportoló felkészülésébe, aki Magyarországot és Debrecent képviseli a Dél-Koreában, szeptember 10. és 24. között megrendezésre kerülő Kerekesszékes Vívó Világbajnokságon. Dani az elmúlt években sorra nyeri a hazai és nemzetközi versenyeket. Miatta és a hozzá hasonló debreceni fiatalok támogatására alapítottuk a Békessy Béla sportösztöndíjat. Úgy hiszem, Dani igazán megérdemelte! Így tovább és sok sikert a világbajnokságon! — mondta Papp László polgármester.

Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó a Békessy Béla Vívó Klub versenyzője 2018-ban Satellite Világkupán első és második helyezéseket szerzett, míg a pisai Világkupán 4. helyezést ért el. 2017-ben világbajnoki 5. és 7., világkupa-versenyen 1. és 5. helyezést ért el. Ugyanebben az évben az országos bajnokságon két bronzérmet is szerzett. A korábbi években európa-bajnoki 6., világkupa 6-7. helyezésekkel és országos bajnoki dobogós helyekkel büszkélkedhet.

Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy Debrecen nemcsak a látványos csapatsportokra épít, hanem ugyanúgy fontosak az egyéni sportágak is. Dani ebben kiemelkedően teljesít, kitartó és alázatos sportoló, a város minden támogatást megad a hozzá hasonló tehetségeknek. A debreceni sportolók számíthatnak Debrecen támogatására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.