Nem juthatnak tovább a magyar rögbisek az európai selejtezőtornáról

Sport

A magyar férfi hetesrögbi-válogatott nem juthat tovább az európai olimpiai kvalifikációs tornáról, miután a franciaországi Colomiers-ben zajló eseményen három vereséggel csoportjában az utolsó helyen zárt szombaton.

A magyar együttes a házigazda franciáktól 42-0-ra, a portugáloktól 47-0-ra, az olaszoktól 38-0-ra kapott ki. A válogatott a franciák ellen teljesen beszorult a saját térfelére és védekezni kényszerült.

Következő összecsapásán, a portugálok ellen viszont már támadott és célközelben is járt, de mindig jött egy eladott labda, a rutinosabb rivális pedig eredményes kontrákat vitt.

Utolsó csoportmeccsén az első félidőben közel egyenrangú partnernek bizonyult a csapat, a második félidőben viszont az olaszok további négy céllal tették meggyőzővé a különbséget.

A magyarok vasárnap a kilencedik helyért játszhatnak. A viadal első helyezettje kijut a tokiói olimpiára, a második és a harmadik a világkvalifikációs tornán kap még egy esélyt a részvétel kiharcolására.

A magyar válogatott júniusban hat győzelemmel, veretlenül nyerte meg a belgrádi harmadosztályú (Conference) Európa-bajnokságot, és szerzett jogot a kvalifikációs tornán való részvételre. A franciaországi viadalon viszont a mezőnyben egyedüliként a magyar csapatot alkotják amatőr játékosok, méghozzá kivétel nélkül, akik ráadásul a riválisokkal ellentétben nem is szakági specialisták.