Önkormányzati forrásokból támasztják fel a debreceni salakmotorsportot

Sport

Az önkormányzat támogatásával újjáéled a nagy hagyományokkal rendelkező salakmotorsport Debrecenben – jelentette be a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Papp László az egykori nemzetközi sikerek helyszínén, a Gázvezeték utcai versenypályán tartott tájékoztatón emlékeztetett rá, hogy az egykori Volán-pályát 1970-ben adták át, 1980-ban felújították, most elhanyagolt állapotban új kezelőhöz, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft-hez került, amelynek eltökélt szándéka az egykor nagyhírű debreceni salakmotorsport újjáélesztése.

Az önkormányzat idei költségvetéséből negyvenmillió forinttal támogatja a versenypálya, illetve a Gázvezeték utcai stadion felújítását

– tette hozzá a polgármester. Megjegyezte, szándékukban áll hosszú távon is támogatni a debreceniek körében közkedvelt sportágat.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a tervek szerint augusztus 10-re készülnek el a munkákkal. A kanyarokat három-három méterrel szélesítik, a pálya dőlésszögét kettőről négy fokra növelik – magyarázta.

A hagyományos augusztus 20-i salakmotor versenyt már a felújított pályán rendezik meg, jövő évtől pedig öt-hat verseny megrendezését tervezik évente – fűzte hozzá.

Adorján Zoltán, a salakmotorozás örökös bajnoka, aki szakmai tanácsokkal segíti a stadion felújítását, reményét fejezte ki, hogy ismét jeles nemzetközi viadalok színhelye lesz a pálya, és a debreceni salakmotorsport újra Európa- és világbajnokokat ad az országnak.

A helyi Adorján-akadémián 15-18 éves fiatalok képzését kezdték meg – jelezte a sportember.