Két ifjú debreceni vívó is részt vett a felnőtt válogatott vb táborában

Sport

Július 15 és 23. között Budapest ad otthont az ide vívó világbajnokságnak. A 2020-as tokiói olimpia szempontjából az egyik legfontosabb verseny előtt a kardvívók Telkiben, a párbajtőrvívók Tatán készülnek. Az Interfencing DSC vívói is meghívást kaptak a válogatott felkészítő edzőtáboraiba.

Kálmán Gyöngyvér egy hétig vehet részt a felnőtt női párbajtőrcsapat felkészülésében. A 16 éves kadet ranglistát vezető Kálmán 10 társával együtt edz Tatán. Az Európa-bajnoki ezüstérmes női kard válogatott a férfiakkal együtt készül a labdarúgók edzőtáborában Telkiben. Az EB-n pástra lépő öt hölgy mellett egyedül a debreceni klub junior világbajnoka, Battai Sugár Katinka kapott meghívást a világbajnoki felkészülésre.

A vb után sem pihenhetnek azonban az egyesület sportolói. Kálmán Gyöngyvér augusztus végén a kadet-junior válogatott táborában vehet részt csakúgy, mint a kardvívó hölgyek. Battai Sugár Katinka, Simon Petronella és Wladimír Véda egyaránt megkapta a válogatott behívót.

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy két fegyvernem felkészülésében is részt vehetnek sportolóink. Gyöngyvér és Sugár olyan tapasztalatokat szerezhet a felnőttek mellett, amelyet később a saját korosztályuk versenyein tudnak majd hasznosítani. Sugi esetében külön öröm, hogy az Eb tábor után a szövetségi edző meghívta őt a teljes vb felkészülésre is. Az augusztus végén tartandó kadet és junior válogatott táborokba pedig négy vívónk is meghívást kapott. Úgy vélem az mindent elmond az egyesületünknél folyó szakmai munka színvonaláról.   – mondta el Dávid László, az Interfencing DSC edzője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük