Érmeket várnak Senánszky Petrától az uszonyosúszó Eb-n

Sport

Tizenhét versenyszámban 19 ország 203 versenyzője, köztük 12 magyar ugrik medencébe az uszonyosúszó Európa-bajnokságon, melyet a görögországi Joánina városában rendeznek meg szerdától.

A magyar válogatott legsikeresebb tagja a tizenegyszeres világbajnok Senánszky Petra, aki a márciusi, debreceni országos bajnokságon megvédte címét 50 méter gyorson a “normál” úszók között is.

Kókai Dávid, a nemzeti csapat vezetője a szövetség közleményében úgy fogalmazott: nagyon jó összeállítású együttes jött össze. A “régi motorosok” mellett vannak a felnőtt korosztályban még újoncnak számító versenyzők is.

“Szinte mindenki okozhat kellemes meglepetést, akár tíz érem is lehet a termés, három-négy aranyérem reálisnak tűnik, az éremtáblázaton pedig az első három között szeretnénk végezni” – nyilatkozta a szakember, aki szerint Senánszky mellett Varga Krisztina 200 és 400 méter uszonyos gyorson esélyesként indul, Mozsár Alex és Bukor Ádám pedig szintén felállhat a dobogóra, emellett a 4×100 méteres uszonyos gyors vegyes váltót és a 4×200-as felszíni férfi váltót tartja jónak az éremszerzésre.

A magyarok kerete:
Senánszky Petra, Varga Krisztina, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Gruber Kornél, Dimák Dávid, Stadler Bence, Bukor Ádám, Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kocsis Marcell, Lengyeltóti Bence