Érmeket várnak Senánszky Petrától az uszonyosúszó Eb-n

Sport

Tizenhét versenyszámban 19 ország 203 versenyzője, köztük 12 magyar ugrik medencébe az uszonyosúszó Európa-bajnokságon, melyet a görögországi Joánina városában rendeznek meg szerdától.

A magyar válogatott legsikeresebb tagja a tizenegyszeres világbajnok Senánszky Petra, aki a márciusi, debreceni országos bajnokságon megvédte címét 50 méter gyorson a “normál” úszók között is.

Kókai Dávid, a nemzeti csapat vezetője a szövetség közleményében úgy fogalmazott: nagyon jó összeállítású együttes jött össze. A “régi motorosok” mellett vannak a felnőtt korosztályban még újoncnak számító versenyzők is.

“Szinte mindenki okozhat kellemes meglepetést, akár tíz érem is lehet a termés, három-négy aranyérem reálisnak tűnik, az éremtáblázaton pedig az első három között szeretnénk végezni” – nyilatkozta a szakember, aki szerint Senánszky mellett Varga Krisztina 200 és 400 méter uszonyos gyorson esélyesként indul, Mozsár Alex és Bukor Ádám pedig szintén felállhat a dobogóra, emellett a 4×100 méteres uszonyos gyors vegyes váltót és a 4×200-as felszíni férfi váltót tartja jónak az éremszerzésre.

A magyarok kerete:
Senánszky Petra, Varga Krisztina, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Gruber Kornél, Dimák Dávid, Stadler Bence, Bukor Ádám, Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kocsis Marcell, Lengyeltóti Bence

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.