Az iskolapadban is kiválóan helytállnak a debreceni vívók

Sport

Az Interfencing Debrecen Sport Club három vívója is kiérdemelte Magyarország Jó tanulója Jó sportolója kitüntetést. Kálmán Gyöngyvér Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól és Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkártól vehette át a díjat.

Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille és Wladimír Véda Anna a vívópást mellett az iskolapadban is kiválóan teljesítenek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több, mint 650 fiatalnak adta át a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018 díjat. Közülük mintegy ötvenen hétfőn a Testnevelési Egyetemen (TE) vették át oklevelüket, köztük volt a debreceniek kiválósága Kálmán Gyöngyvér is.

Az MTI tájékoztatása szerint az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A MOL Alapítvány 85 ösztöndíjasa közé bekerült a debreceniek junior világbajnok vívónője Battai Sugár Katinka is, akinek ezentúl az Alapítvány állja a magyar válogatott keretedzéseire történő utazásának költségeit.

Sápi Máté az Interfencing DSC elnöke nagyon örül a díjaknak: „Megtisztelő számunkra, hogy sportolóink teljesítményét nem csak a versenyeken megszerzett érmekkel és kupákkal, hanem ösztöndíjakkal is elismerik. Sugár esetében kimondottan örülünk annak, hogy még több keretedzésre tud eljutni, a költségeink emelkedése nélkül. Tudomásom szerint, 2011-ben nyert utoljára debreceni vívó a Mol pályázatán. Érdekesség, hogy az akkori nyertes Leitner Dorka is Sugi mestere, Dávid László kezei alatt pallérozódott.”