Ez a hétvége sem múlt el debreceni vívóarany nélkül

Sport

A párbajtőrvívók keszthelyi kadet előválogatóján ezúttal az Interfencinges Kálmán Gyöngyvér bizonyult a legjobbnak. A leány kardvívók gyermek bajnokságán Kónya Csenge végzett a legjobb nyolc között. Kálmán juniorban is begyűjtött egy ötödik helyet, a leány kardcsapat 7. lett.
A jövő héten megrendezésre kerülő Olimpici OB helyszíne, Keszthely adott otthont a nyári szünet előtti utolsó kadet-junior előválogatónak. Az Interfencing DSC sportolói folytatták az elmúlt hetek hagyományait. Kálmán Gyöngyvér minden mérkőzését megnyerve, nagyon magabiztos vívással gyűjtötte be az aranyérmet.

Testvére, Zille a nyolcaddöntőig jutott. Hogy nem csupán pünkösdi királyságról van szó, Gyöngyvér a vasárnapi junior válogatón bizonyította. Előző napi formáját átmentve az U20-as korosztályban is döntőbe jutott, ahol az előkelő 5. helyen végzett.

A kardvívók Budapesten a gyermek országos bajnoksággal zárták a szezont. A leány kardvívók egyéni küzdelmében Kónya Csenge végzett a 8. helyen, míg a Falucskai Márta, Horváth Karolina, Kónya Csenge, Pető Veronika összetételű kvartett az elődöntőről éppen lemaradva, végül a 7. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Nyisztor Sándor az egyesület párbajtőredzője elégedetten nyilatkozott a tanítványai teljesítményéről.

„Mindkét Kálmán lány remekül vívott, Gyöngyvér a kadet versenyen magabiztosan uralta asszóit. Amikor egy-egy ellenfele felzárkózott rá, remekül nyúlt új akcióihoz. Kijelenthetem, hogy az elmúlt fél évben letisztult a vívása és nőtt az akciórepertoárja is.”

Dávid László a klub kardedzőjének sem volt oka a panaszra:

„noha két éve a semmiből indítottuk az egyesületet, jelentős eredményeket sikerült elérnünk. A világbajnoki és Európa-bajnoki címek mellé újabb Országos bajnoki helyezéseket sikerült begyűjtenünk. Egyesületünk alapításakor a minőségi élsportot jelöltük meg prioritásként. Úgy gondolom, hogy rövid távú céljainkat teljesítettük, keményen dolgozunk tovább a még jobb eredményekért.”