Újabb debreceni vívósikerek: Battai ismét duplázott, Wladimír Véda is kétszer volt döntős

Sport

A 2019/2020-as idény második válogatóversenyét rendezték meg Gödöllőn. Az Interfencing Debrecen vívónője, Battai Sugár Katinka ismét mindent nyert. A válogatott szövetségi kapitánya meghívta a felnőtt világversenyekre készülő, olimpiai kijutásért harcoló válogatott keretbe. A szintén cívisvárosi Wladimír Véda is kétszer volt a nyolcas döntőben.

Ismét remek hétvégét zártak a debreceni vívóklub versenyzői. A kadet-junior kardvívók Gödöllőn találkoztak egymással. Szombaton a kadet mezőnyt a két héttel korábbihoz hasonló magabiztos vívással ismét Battai Sugár Katinka nyerte. Wladimír Véda szintén remekelt, 6. lett a válogató versenyen. Vasárnap mindent ott folytattak a cívisvárosi vívók, ahol szombaton befejezték. Battai álmos csoportkört követően, leiskolázta a mezőnyt. Wladimír is átmentette a jó formáját másnapra, ismét döntőbe jutott és mindössze egyetlen találat választotta el az elődöntőbe jutástól. A hölgyek teljesítménye mellett a válogatott vezetősége sem ment el. Battai Sugár a megérdemelt nyári szünet helyett, a felnőtt válogatottal együtt készülhet a júniusi Európa- és júliusi hazai rendezésű Világbajnokságra.

Az egyesület párbajtőrvívói a szolnoki vidékbajnokságon szerepeltek. A legjobban a tőr fegyvernemből „átrándult”, Visky Zsombor végzett. A serdülő fiú párbajtőrmezőnyben jutott döntőbe, ahol a 8. helyen végzett.

Battai Sugár nagyon örült, hogy a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya számít rá. „Összesen 10 vívót hívtak be a felnőtt EB-re készülő keretbe, ahová 4-en fognak elutazni. Örülök, hogy részt vehetek a táborban, az ott szerzett tapasztalatokat minden bizonnyal hasznosítani tudom, a kadet és junior mezőnyben”.

Dávid László a kardvívók edzője szerint is kimagasló eredményeket érnek el a klub sportolói. „Jelenleg 2 fegyvernemben, 3 ranglistát vezetnek vívóink a felnőtt, junior és kadet korosztályokban. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy vidéki sportegyesületként egyedüliként, de országos szinten is rajtunk kívül jelenleg csak olyan mamutklubok, mint a Vasas és a Törekvés mondhat el magáról hasonló teljesítményt. Mondanom sem kell, hogy a fent említett egyesületek teljesen más lehetőségekkel rendelkeznek, mint mi.”