A bronzéremért küzd a DEAC floorball csapata

Sport

Vasárnap újabb mérföldkőhöz érkeznek a DEAC floorballosai: az egyetemista csapat bár az elődöntő párharcát elveszítette, a bronzérmeért is csatába kell indulnia Varga Tibor legénységének. Az ellenfél a másik ágon szintén búcsúzó Dunai Krokodilok csapata: izgalmas csatáknak nézünk elébe a hüllők ellen is!
Ami a formaságokat illeti: az alapszakaszt a hüllők a harmadik, a debreceniek a negyedik helyen zárták: így a két győzelemig tartó párharc során a pályaelőny az érdieknél van. Most is csak a győzelem számít: a gólaránynak nincs jelentősége. Így biztosan kijelenthetjük, hogy a szezon utolsó hazai tétmérkőzése április 6-án vár a DEAC játékosaira.
Ami a két csapat múltját illeti: komoly párharcokat vívtak a gárdák a múltban is. 2010-ben a Magyar Kupa és a bajnoki aranyról is ez a párharc döntött (a bajokságot a krokodilok, a kupát a debreceniek emelhették végül magasba), de több rangadót is vívtak a felek. Ideje lenne egy hosszú sorozatot megszakítania a debrecenieknek: legutóbb éppen az említett MK finálén sikerült felülmúlni a ragadozókat, azóta pedig már majdnem 9 esztendő telt el. Az örökmérlegbe 11 krokodil győzelem mellett 2 döntetlent és mindösszesen 4 debreceni sikert jegyezhettünk fel, a gólarány 147:105 az érdiek javára. Az idei szezonban is találkoztak már a csapatok: Érden 11:6-ra, Debrecenben 15:9-re nyertek a krokodilok.

Ami a felkészülést illeti: a DEAC játékosai roppant motiváltak a harmadik hely megszerzéséért. A csapatkapitány Pál Lóránt optimistán tekint a találkozó elé. „Feljutóként ez dicséretes, amit már eddig a szezonban elértünk, de még nincs vége a szezonnak. A bronz megszerzése reálisabb, mert a Phoenix Fireball és a Dunai Krodilok csapata között van különbség a szezonból ítélve. Ha úgy játszunk, mint a legutóbbi meccsen, akkor úgy gondolom nem lehet probléma! Erősen remélem, hogy ezúttal mi kerülünk ki győztesként: nem szeretném érem nélkül lezárni ezt a szezont!” A szintén DEAC-ot erősítő Balogh Richárd rövidebben fogalmazott. „Őszintén szólva már várom a vasárnapi meccset. Sok jó iramú, hangulatos edzésen vagyunk túl. Szoros összecsapásra számítok, ahol remélem a DEAC kerül ki győztesen!”

A mérkőzésre vasárnap este kerül sor Érden. A találkozót a helyszínen, valamint a DEAC Floorball szakosztály facebook oldalán is élőben lehet megtekinteni.

Salming Férfi OB I, a bronzéremért, 1. mérkőzés
Dunai Krokodilok – DEAC
2019. március 31. (vasárnap), 19:00
Érd, Batthyány Sportiskola