Davis Kupa – Kohlschreiber legyőzte Szintait, 5-0-ra nyertek a németek

Sport

Az újonc Szintai Dávid tét nélküli mérkőzésen kikapott szombaton Philipp Kohlschreibertől, így a németek 5-0-ra legyőzték a magyarokat a tenisz Davis Kupa frankfurti selejtezőjében.

A Fraport Arenában rendezett párharc utolsó meccsén Köves Gábor szövetségi kapitány úgy döntött, hogy lehetőséget ad a bemutatkozásra Szintainak. A 21 éves játékos még sosem jutott a top 1000-en belülre a világranglistán, míg rutinos ellenfele volt már negyeddöntős Wimbledonban, nyolc ATP-tornán diadalmaskodott, és jelenleg a 32. helyen jegyzik.

Szintai remekül állta a sarat az esélyesebb Kohlschreiber ellen, a közönség kiegyenlített labdameneteket és színvonalas csatát láthatott. Egy-egy hárított bréklabdával jutottak el a rövidítésig, melyben ugyancsak fej fej mellett haladtak, aztán 5-5 után a szolnoki kötődésű teniszező a maga javára billentette az 55 perces játszmát.
A folytatásban 1:2-nél jött a kiváló mérkőzés első brékje, a magára találó német csakhamar 4:1-re meglépett, közben Szintai egy ízben a háta mögött ütötte vissza a labdát. A megfogyatkozott közönség örömére a hazai kedvenc végigvitte előnyét, majd 31 perc alatt egyenlített. A tét nélküli mérkőzés miatt nem harmadik szett, hanem döntő rövidítés következett, s ebben a magyar teniszező 3-1 után sorozatban hét labdamenetet veszített, így végül Kohlschreiber ünnepelhetett. A találkozó 1 óra 38 percig tartott.

A magyar és a német együttes 1936 óta hatodszor találkozott egymással a DK-ban, s a németek már 4-2-re vezetnek.
A Davis Kupa idei reformja nyomán a 12 selejtező győztesei – köztük a németek is – részt vehetnek novemberben a 18 csapatos madridi döntőben, amelynek már biztos résztvevője az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és az amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat.
A magyar válogatott szeptemberben osztályozót játszik majd a világcsoportban maradásért.

Eredmény:
DK-selejtező, Frankfurt:
Németország-Magyarország 5-0 – végeredmény
——————————————
Philipp Kohlschreiber-Szintai Dávid 6:7 (5-7), 6:3, 10-5 – döntő rövidítés
korábban:
Alexander Zverev-Borsos Gábor 6:3, 6:4
Jan-Lennard Struff, Tim Pütz-Nagy Péter, Borsos Gábor 6:2, 6:3
pénteken játszották:
Philipp Kohlschreiber-Piros Zsombor 6:7 (6-8), 7:5, 6:4
Alexander Zverev-Nagy Péter 6:2, 6:2