Baji Balázs harmadik lett Berlinben

Sport

Négy magyar gátfutó is döntős volt pénteki nemzetközi versenyeken, közülük a legjobban Baji Balázs szerepelt, aki a harmadik helyet szerezte meg Berlinben.

A világbajnoki bronzérmes Baji – a hazai szövetség szombati közlése szerint – a berlini viadalon 7.76 másodperces idővel ért célba harmadikként 60 méteren. A leggyorsabbnak az Európa bajnok francia Pascal Martinot-Lagarde bizonyult 7.62 másodperccel.

A nők hasonló számában – egyéni csúcsát beállítva – Kozák Luca a döntő negyedik legjobbja volt 8.07-tel. A győzelmet a vb-bronzérmes német Pamela Dutkiewicz a világ idei legjobbjával (7.89) szerezte meg.

A franciaországi Val de Reuilben is döntősök voltak a magyar gátasok. Az előfutamban idei legjobbját (8.31 mp) futó Sorok Klaudia a fináléban az ötödik helyen végzett 8.36 másodperccel, nyert az egyesült államokbeli Evone Britton (7.98).

A férfiak versenyében Szűcs Valdó – aki az első körben egy századra megközelítette egyéni csúcsát (7.73) – a döntő hatodik helyén fejezte be a távot 7.82 másodperces eredménnyel. A számot a riói olimpiai ezüstérmes spanyol Orlando Ortega nyerte 7.62-vel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.