Dzsudzsák: “Ha hazaigazolok, az nem az anyagiak miatt lesz, hanem azért, hogy megkapjam a tiszteletet és a bizalmat”

Sport

Többek között a közelgő Európa-bajnoki selejtezőről is kérdezte Dzsudzsák Balázst a Nemzeti Sport. A Loki egykori kiválósága jelenleg az al-Ittihad Kalba csapatát erősíti, és mint közölte, minden rendben van vele, jó erőben érzi magát. A közelgő Eb-selejtezőkről azt mondta, nem szerencsés a sorsolás, de minden a pályán dől el.

 A kapott gól nélküli legutóbbi két hazai Nemzetek Ligája-találkozó biztató volt. Ezekbe kell kapaszkodnunk, és olyan teljesítményt nyújtanunk, hogy a végeredménytől függetlenül emelt fővel jöhessünk le a pályáról

– mondta Dzsudzsi.

A 98-szoros válogatott szélső úgy érzi, egy századik meccs a címeres mezben pályafutása megkoronázását jelentené. Ha akadtak is gyengébb meccsei, az akaratát és a hozzáállását sosem érhette kritika, a százszoros válogatottságnál és a hazai Eb-szereplésnél pedig nincs nagyobb ösztönző erő.

A válogatott – még ha sokan lejárt lemeznek is tartják – nekem szent és sérthetetlen, a csapatért a jövőben is tűzbe megyek.

Dzsudzsák szerint jól járna a magyar labdarúgás, ha végre jönne valaki, és “leszaggatná róla a mezt”, vagy akár egy teljes generáció megjelenne, akik jobbak a mostaniaknál. De ez nincs így, ezért nekik kell tudásuk legjavát adni.

Ha megadatott volna, hogy a Real Madridban futballozzon, akkor sem helyezné a klubját a válogatott elé.

Akár ciki volt, akár nem, ha megérintett a vereség vagy a kudarc, könnyes szemmel álltam a kamera elé

– vallotta be Dzsudzsák Balázs.

A válogatott szélső nyáron mehetett volna a holland első osztályú Fortuna Sittard csapatához (ez az eindhoveni remek szezonok után nem is tűnt járhatatlan útnak), de úgy látta, túlságosan védekező felfogású az együttes, így végül az Emírségekben kötött ki.

A hazaköltözés is szóba jött, de a Vidivel nem sikerült megegyeznie, a Fradinál edzéseken is részt vehetett, de ajánlatról nem esett szó. Dzsudzsák állítása szerint nem a pénz miatt akadt meg a dolog, a havi nyolcvanmilliós fizetésről szóló pletykákat nem kívánja kommentálni, inkább leszögezi:

ha hazaigazolok, az nem az anyagiak miatt lesz, hanem azért, hogy megkapjam a tiszteletet és a bizalmat.