Kilakoltatták a balmazújvárosi focistákat, egyre nagyobb a baj a csapat háza táján

Sport

A 2017-18-as szezonban még az NBI-ben vitézkedett a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata, és kis szerencsével meg is ragadhatott volna az első osztályban.Ugyan az első osztály legszegényebb klubja volt, de tao-pénzek így is érkeztek, a játékosok milliós fizetéseket kaptak. A klub vezetője a körzet fideszes képviselője, Tiba István volt. A kiesés után Tiba arról beszélt, hogy a fejesek csapatai elviszik a legtöbb tao-pénzt, így ő kiszáll a klubból.

A klub fenntartója az önkormányzat, de úgy tűnik, nincs elég pénz a focira. A jobb játékosok szinte mind elmentek, most már az NB II.-ben is kieső helyen telel a csapat. Időközben Veres Margitot, a város fideszes polgármesterét öt évre elítélték vesztegetés miatt, a helyére egy független jelöltet választottak.

Az mfor most azt írta, Balmazújváros 200 millió forint támogatást kapott, hogy felújítsa az önkormányzati bérlakásokat. A beruházás viszont olyan lakásokat is érint, amelyekben a focisták laknak, a városvezetés pedig úgy döntött, hogy mivel cserelakást nem tudnak adni, a Pötyi Szállóba költöztetik a sportolókat.