Fölényes győzelmet aratott Érden a DEAC floorball-csapata

Sport

Jó esélyekkel indult útnak a DEAC csapata vasárnap Érdre. Az ARES volt a bajnokságban soros ellenfél, akik a tabella alsóházában foglalnak helyet, illetve szintén bizakodásra adott okot hogy a debreceni gárda három sorral várhatta a kezdő sípszót.

Az első játékrész mindkét fél részéről álmosan indult, egészen a hatodik percig kellett várni az első találatra. A cívisvárosiak sajnálatára Mujahid Tamás volt eredményes. Azonban nem kellett sokat várni az egyenlítésre: Varga Gergő távoli lövése talált utat az érdiek kapujába. Pár perccel később pedig a vezetést is sikerült megszereznie az egyetemista alakulatnak Lánczi András révén. Az ellenfél éppen hogy feleszmélt az előző kapott gólból, és Varga Gergő sajátos flikk-flakk mozdulatával bejuttatta a labdát a gólvonal mögé (1:3). Nem tétlenkedett a hazai csapat sem és egy szép testvér összjáték végén sikerült a zárkózás: Fodor Attila és Dávid törtek borsot a debreceniek orra alá (2:3). A szünetig oda-vissza járt a labda a két csapat közt, és egy szép támadás végén Nyisztor Szabolcs volt eredményes (2:4). Kétgólos vezetéssel mehetett tehát a DEAC csapata pihenőre.

A második etap szintén hazai góllal indult: Dávid Bence vette be a debreceni kaput, így megint csak egy góllal voltak lemaradva az érdiek (3:4). Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, egy perc sem telt el, és a kapusuk megint Varga Gergő labdájával találta szembe magát, amire nem tudott mit reagálni (3:5). A hazai csapat ekkor egy szabálytalan ütést követően emberhátrányba is került, és a fekete-fehérek Varga Gergő flikk-flakkos találatával kihasználták a speciális szituációt (3:6). Ekkor következtek igazán a debreceniek percei: először Lippai Péter gyönyörű passzát tudta Nyisztor Szabolcs jól kihasználni, majd Radványi Balázs, és Pál Lóránt is felkerült a góllövők listájára (3:9) A hazai csapat megint szabálytalan volt, ezért újra emberelőnyben támadhatott a DEAC. Pál Lóránt tudta a hazaiak hiányos védelmét megtréfálni, és ezzel a harmad utolsó gólját megszerezni (3:10).

Az utolsó harmadra a debreceni fiúk egyértelmű céllal érkeztek meg: az előnyüket szerették volna kétszámjegyűre növelni. Ennek megfelelően pár perccel a húzás után már pacsizhattak az egyetemisták: Radványi Balázs egyéni megmozdulásából született gól. Másodpercekkel később viszont emberhátrányba került a vendég csapat, amelyet szerencsére sikerrel védekezték ki a debreceni fiúk. Továbbra is aktívabb volt a cívisvárosi alakulat, de a labdát nem sikerült a kapuba juttatni hosszú perceken keresztül, végül a gólcsendet Nyisztor Szabolcsnak sikerült megtörnie (3:12). Még egy jól kivédekezett emberhátrány után született meg a mérkőzés utolsó találata Varga Gergő révén, beállítva a 3:13-as végeredmény. Az utolsó percekben szépen járt a lyukacsos labda, de sajnos csak szabálytalanságok kerültek a jegyzőkönyvbe: kétperces bünetést is elszenvedett a debreceni csapat, illetve egy dulakodás után még 5-5 perces páros kiállítást is megítéltek a játékvezetők.

Összességében egy jó iramú, izgalmas, és néhol parádés mérkőzést láthattak a nézők. Büszke lehet magára a debreceni gárda minden egyes tagja, ebből a nagyarányú győzelemből mindenki kivette a részét. Külön említésre méltó Varga Gergő, aki kimagasló teljeseítményt nyújtott (5 gól, 3 gólpassz), illetve dr. Héjja Gábor aki a debreceni kapuban extra teljesítménnyel rukkolt elő, és bravúros védéseivel nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez és a kevés kapott gólhoz.

Salming OB I, 5. forduló:
ARES HC – Debreceni EAC 3:13 (2:4, 1:6, 0:3)
Érd, Batthyány Sportiskola, 30 néző
Vezette: Sashalmi Sándor, Pál Lajos

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (5+3), Nyisztor Szabolcs (3+1), Pál Lóránt (2+1), Radványi Balázs (2+1), Lippai Péter (0+3), Lánczi András (1+0), Fábián Dániel (0+1), Fábián Donát (0+1), Hojcska Péter (0+1)